Register
A password will be e-mailed to you.

Skarven har været totalt fredet i EU siden 1980, og det betyder også at den ikke må jages i Danmark. De senere år har Naturstyrelsen dog gjort en stor indsats, for at få bestanden af skarven ned i Danmark, da den har gjort et stort indhug i fiskebestanden. Specielt efter den kolde vinter i 2009/2010 trak skarven ind i landet, og spiste fiskene fra vandløb og åer.

Indsatsen har været at oliere skarvenes æg, så de ikke kunne blive udklækket. Det har også virket i de år, hvor Naturstyrelsen prioriterede indsatsen. De senere år har det ikke været tilfældet, og det er også derfor at bestanden er steget med 23 procent på et år.

Da skarven er fredet, er der ingen jagttid på den, men der finder en regulering sted. Da fiskeriet i Danmark har haft store udgifter i forbindelse med skarven, er der lavet regler, der gør at skarven kan skydes indenfor 500 meter af fiskeriudstyr, hvis det ikke er indenfor 1.000 meter af en skarvkoloni.

Man må yderligere regulere skarven i havbrug, dambrug og lystfiskersøer, så længe de er under 5 ha. Det kræver dog at man har jagttegn.

Det skal dog tilføjes, at reguleringen kun må ske, hvis man forinden har prøvet at skræmme skarven væk, på anden vis som fx et skræmmeskud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj