Register
A password will be e-mailed to you.

labrador i skovenJægeren som lovligt skød labradoren, Balder, ved Holbæk tidligere på året risikerer et søgsmål fra hundens familie.

Læs hele historien: Labrador skudt på genboens grund

Der var heftig debat i ugerne efter hændelsen og fødevareministeren, Mette Gjerskov, bebudede et eftersyn af loven.

Jægeren som skød labradoren havde flere gange tidligere returneret hunden til familien samt advaret om konsekvensen et år forinden, såfremt hunden forsat kom på matriklen. Jægeren havde sågar afleveret hunden til politiet op til flere gange.

Politiet bekræftede da også kort tid efter, at jægeren havde handlet lovligt og i henhold til lovgivningen, hvorfor politiet ikke ville foretage sig yderligere i sagen. Trods dette, har hundens familie konsulteret en jurist, som har vurderet at hunden ikke blev fjernet på en hensigtsmæssig måde, som loven ellers foreskriver og på baggrund af dette, overvejer familien nu et søgsmål mod jægeren, skriver B.T.

Senest har ministeren holdt møde med flere forskellige interesseorganisationer, for at høre for og imod en ændring af loven. Hun vil nu overveje de mange argumenter over sommeren før hun træffer en beslutning om lov om mark- og vejfred skal ændres.

Læs også: Er det ok at skyde løse hunde?

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

 1. Karsten Kollerup

  Den sag bliver da bare ved og ved ! Kan de da ikke snart indse at hundeejere også skal følge landets love og udvise den ansvarlighed som følger med når man anskaffer sig en hund , istedet for at råbe vidt og bredt at det er alle de andres skyld at der ikke er styr på dyrerne ?

  Jeg tror desværre at det ender med at loven laves om , således at man skal risikere liv og lemmer for at indfange løse hunde og aflevere dem til internater ( for derefter at blive afkrævet psykologomkostninger til den stakkels familie som har fået traumer af at hente sin hund ) .

  Jeg ved hvad min egen løsning bliver : hvis gentagne opfordringer om at holde sin hund hjemme ikke virker "forsvinder "hunden og jeg har bestemt ikke set den !!!

   

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj