Register
A password will be e-mailed to you.

hund frank piersonSom opfølgning på sagen – hvor en person tidligere på året skød sin nabos labrador, inviterede fødevareministeren (Mette Gjerskov) i dag en lang række organisationer, offentlige myndigheder og rådgivende foreninger til debat om omstrejfende hunde og katte.

Hunden Balder som blev skudt ved Holbæk, startede en heftig debat i danske medier om loven skulle ændres. Minsisteren bebudede den gang et eftersyn af lov om mark- og vejfred §14 for at vurdere om loven svarer til dagens Danmark.

Jeg kan jo se, at der er rigtig mange følelser og meninger involveret i det her spørgsmål, derfor tager vi nu fat på det. Denne lov er udformet på en tid, hvor kæledyr ikke havde samme status og tilhørsforhold til familien, som de har i dag, så det er kun naturligt, at vi tager en vurdering af, om denne ret til at aflive omstrejfende hunde og katte skal ændres” siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Ministeren havde i går inviteret 23 organisationer, heraf seks offentlige institutioner og rådgivende organer. Blandt deltagerne på mødet var bl.a. Parcelhusejernes Landsforening, Dansk Skovforening, Dyrenes Beskyttelse, Kattens Værn, Politiet, Det Dyreetiske Råd og Danmarks Jægerforbund.

Jeg lytter til de argumenter, vi fik på bordet til et konstruktivt møde i dag, og så vil jeg på den baggrund beslutte, om der skal justeres på loven. Der har jo været livlig debat om det her også bredt blandt danskerne, så jeg synes, det er vigtigt at få alle aspekter frem i lyset” siger Mette Gjerskov.

Der var debat mellem Jægerforbundets formand, Ole Roed Jakobsen, og Jens Svenningsen fra Dyrenes Beskyttelse på TV2 News. Du kan se debatten her.

Vi har tidligere afholdt en afstemning på Jægernes Magasin, hvor vi spurgte om; “Er det i orden at skyde løse hunde, hvis lovgivningen er overholdt?”

Resultatet den gang var:

 • 85% mener at det er i orden
 • 14% mener lovgivningen bør ændres
 • 1% ved det ikke

Læs også: Danskerne har stemt

Hvad er din holdning til løse hunde? Deltag i debatten herunder.

One Response

 1. daahjorten

  Jeg er tilhænger af den nuværende lov, så længe den overholdes med hensyn til varsling og andre nødvendige tiltag, før sidste kort anvendes, nemlig at skyde løse hunde.

  Men når jeg læser hvem der bl.a. deltog i debatmødet med ministeren, så tror jeg ikke Parcelhusejernes Landsforening, Dyrenes Beskyttelse, Kattens Værn, eller Det Dyreetiske Råd er positive overfor den nugældende lov.

  Jeg håber ikke den bliver ændret, men tror det desværre.

  Michael

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj