Register
A password will be e-mailed to you.

Regeringen og de øvrige politiske partier taler om, at danske iværksættere skal sikre fremtidens velfærd i Danmark. Hvem ved om dette 10 klasses skoleprojekt udvikler sig til en ”jagt-iværksætter”?

Alle 10 klasser skal lave en OSO (Obligatorisk Selvvalgt Opgave), som er en selvstændig opgave, hvor eleven for mulighed for at fordybe sig i et fagligt emne, der har relevans for elevens fremtid. Oliver Mortensen drømmer om at blive tømrer og er samtidig jæger. Det var derfor naturligt at kombinere fremtidens erhverv med nutidens interesse i OSO opgaven.

Idéen opstod da Oliver og hans far længe havde snakket om at få opsat lidt fodertønder på deres jagt, men de normale blå fodertønder er ikke for kønne og ser heller ikke naturlige ud. Det måtte der findes en løsning på.

Barkskaller blev løsningen

Løsningen var samtidig udfordringen. Hvordan monteres rigtigt bark på en fodertønde, så det samtid forbliver på tønden, uden at øge vægten væsentlig og tønden samtidig er nem og fleksibel at transportere?

Løsningen var at montere et hægt på skallerne og en jernskinne på tønden.
Fodertønde
Jernskinnen der sidder over benene har ligesom en V -form, og med et hængsel på bagsiden af skallerne kan de nemt hænges på fodertønden, og den traditionelle blå fodertønde ”forsvinder” nu i naturen.
En simpel, genial og ikke mindst naturforskønnende opfindelse havde set dagens lys.

Selv forventer Oliver Mortensen at få topkarakter for sin opgave. Selve fremlæggelsen sad lige i skabet som han siger og selv skolelærerne – som ikke går på jagt – kunne se en fremtid i idéen.

Fremtiden

Da Oliver startede på projektet, var det med henblik på at få nogle fine og naturlige tønder og samtidig var det et anderledes skoleprojekt. Men da Oliver delte sin opgave Facebook og fik en masse positiv respons, har han og hans far, besluttet sig for at sælge lidt.

Hvis det en dag ender med en masseproduktion, så skal der kun laves nogle små justeringer, og så ville man fint kunne lave en masse på kort tid.

Hvis du er interesseret i skallerne til dine fodertønder, så kan Oliver Mortensen kontaktes på telefon nummer 2144 1547.

3 Responses

 1. Henrik Jensen

  Flot skoleprojekt!
  God ide og jeg er sikker på du nok skal få topkarakter!
  Ved du hvor meget sådan et par skaller evt kommer til at koste?

  jægerhilsen
  Henrik

  Svar
  • Oliver Mortensen

   Mange tak Henrik Jensen!
   Jeg kunne tilbyde dig at lave et sæt, hvis du har mulighed for at hente den, jeg bor i nærheden af Esbjerg.
   Ellers kan skaller købes på stort set alle savværker, hvis du selv vil eksperimentere lidt med det.

   Svar
   • Claus Heinrich

    Godt gået Oliver.. Er selv gammel iværksætter og dit projekt giver et smil på læben. De simple ting er ofte de bedste 🙂

    Desuden bor jeg på landet og ser de blå fodertønder mange steder herude, det ville uden tvivl være at foretrække de blev camoufleret med skaller. Håber mange vil tage ideen til sig

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.