Register
A password will be e-mailed to you.

Efter det frygtelige terrorangreb i Paris fredag den 13. november 2015 lynvedtog EU-Kommissionen et ændringsudkast til EU’s våbendirektiv. Hensigt med udkastet er at stramme kontrollen med våben og gøre dem nemmere at spore, så lignende terrorhændelser kan undgås i fremtiden. Så langt så godt.

Problemet er bare, at EU våbendirektivet omhandler lovlige våben. De seneste terrorhandlinger, udført på europæisk jord, er alle udført med bl.a. ulovlige fuldautomatiske militære rifler.

I Danmark er der ca. 75.000 sportsskytter og omkring 235.000 jagttegnsberettigede, som vil blive påvirket af ændringsforslaget. I hele EU vil ca. 7,4 mio. jægere blive berørt.

Udkastet indeholder bl.a. følgende ændringsforslag som vil få indflydelse på jægere.

  • Halvautomatiske våben, der ligner fuldautomatiske våben, må ikke længere ejes af private. De berørte våben skal konfiskeret og destrueres. Det vil have betydning for jægere, som ejer halvautomatiske haglvåben og rifler.

 

  • Reducering af gyldighedsperioden for riffeltilladelser fra 10 år til maksimalt 5 år. Det giver ikke den store mening, da politiet årligt godkender ansøgere, der skal have fornyet jagttegnet.

 

  • Et fremtidigt krav om forevisning af en bestået helbredsundersøgelse i forbindelse med våbenkøb og fornyelse af våbentilladelser. Et vanvittigt administrativt tiltag som vil lægge yderligere pres på et i forvejen presset sundhedsvæsen og jeg stiller da spørgsmålstegn ved, hvordan en ”helbredsundersøgelse” kan afklare om personer er radikaliseret og mulige terrorister.

 

  • 16-17 årige må ikke længere eje våben. Et tiltag som jeg har svært ved at se meningen med. Mig bekendt er ingen af terrorangrebene udført af mennesker i denne aldersgruppe og hvorfor skal lige netop den gruppe udelukkes?

 

Hvis du også finder EU-kommissionens udkast absurd, så støt underskriftindsamlingen (Tryk på linket herunder).

EU : You cannot stop terrorism by restricting legal gun ownership

Skriv under og del med dine jagtkammerater. Det tager ikke mere end 15 sekunder at hjælpe jagtens fremtid!

Jens Ulrik Høgh fra mitjagtblad fortæller mere om det tåbelige udkast i denne video.

Læs evt. mere i fællesudtalelsen fra Danmarks Jægerforbund, Dansk Skytte Union, DGI Skydning og Danmarks Våbenhandlerforening.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

37 Responses

  • frits

   tror vores politiker skal til at passe lidt på for det giver helt sikkert bagslag hvis de har tænkt sig at gennem føre det her 100.og tro EU er tæt på falde helt fra hinanden med alle deres regler osv..men hvis vi er 7,4 mil jæger skytter og samler i hele EU.. så kunne det godt være at de ville få mere end et svært med få stemt noget som helst igennem hvis den enkelte borger skal høres i et eller andet i de forskellige lande..og hvad kan det ikke kommer til at koste hele branchen våben forretninger gear grej og outdoor..og våbenfabrikker der er jo en del lande i Eu der tjener mange penge på det og de penge ender jo og i Eu kassen/fællesskabet på en eller anden måde..det kommer til at koste mange arbejdspladser..og jeg er bare ved at være lidt træt af at skulle føle mig /kriminel når jeg skal have en ny riffel bare for de jeg har en interesse som skytte og jæger syntes sku at de skal skamme sig over at behandle os lov lydige borger på den her måde..og en ting er sikkert jeg stemmer så absolut ikke ja til europol hvis det skal komme på tale igen for hvad bliver det næste så fuck EU..og lad os have vores våben jagt osv i fred.. våben loven i dk er fin og stram nok som den er nu (sorry for det sure opstød)

   Svar
 1. ANETTE TRIP LASSEN

  HVORFOR ER DET ALTID MÆNGDEN, DER SKAL STRAFFES FOR DE ENKELTE, DER TRÆDER VED SIDEN AF.

  Svar
 2. Bjarne

  Ja hvis danske jægere ikke skulle Hvem skulle så Da alle vores våben er rigisteret.Med Kæmpe afgift til staten.

  Svar
 3. Ronny

  Da det ikke drejer sig om jagt våben, i disse terror handlinger, burde det slet ikke berøre jægere !

  Svar
 4. Rasmus

  Atter en gang skal man vise hvor hellig man er på almindelige menneskers bekostning. Jeg kan kun anbefale at alle kontakter vores “repræsentanter” I EU parlamentet og giver vores NEJ til kende.

  Svar
 5. Søren Bull

  Først kom dk egen sindsyge regel med knivloven. Dvs at vi jægere kun må ha kniv under 7 cm. Men pigespejdere er der ingen regel for!! Hvad er hensigten her ?? Jeg selv har haft jagttegn og våbentilladelse siden 1992. Har jeg handlet et våben privat så ved alle jo også At dette ikke kan lade sig gøre uden ny våbentilladelse fra politiet.. Hvad med at det elskede EU gjorde noget mere ved indvandre som er ved at ødelægge Europa i stedet?? Og hvad med at lukke alle grænser ind til Europa dette ville måske minimere indførsel af ulovlige våben.. Nej ak kære DK borgere lad is få et valg om EU i det hele taget !! OG EU LAD OS DANSKE JÆGERE VÆRE I FRED. Vi gør ikke noget:)

  Svar
 6. Ernst Kristiansen

  Nej. Koncentrer jer om at stoppe den ILLEGALE våbensmugling og lad lovlydige borgere være i fred.
  Ikke ET ENESTE jagtvåben er brugt til terrorangrebene så jeres planer er direkte tåbelige.

  Svar
 7. Benjamin

  Tåbeligt tiltag fra EU. Lad nu dansk demokrati beslutte hvordan dansk lovgivning skal være, dem der laver ballade er jo ligeglade med reglerne.

  Svar
 8. Jan

  Mon ikke det var en god ide om alle medlemmer af EU parlamentet blev mentalundersøgt mindst 2 gange om året.

  Svar
 9. C.Jeppesen

  Hej.
  En stramning af den danske våben lovgivning vil ikke hindre kriminelle i at stjæle militære våben.
  Lad danskerne selv lave de regler som jo er ganske udmærkede som de er nu.
  En stramning vil ikke hindre terrorister i at stjæle fuldautomatiske militære våben.

  Svar
 10. Tue Lorenzen

  Stop det bureakratiske vanvid, det rammer kun lovlydige borgere. Og Kriminelle og terorister er da ligeglade med loven. Det vil ikke hjælpe noget

  Svar
 11. Finn Madsen

  Igen har eksperterne i cirkus EU, udarbejdet et udkast til et tåbeligt direktiv, der ingen gavner, som så mange gange før, Denne gang er det en stramning af våbendirektivet, for at forhindre terror. Stramningen rammer lovlydige jægere, der har lovlige våben, og bruger dem lovligt. Det er svært at se, at de omhandler ulovlige våben, som terrorister bruger. Det vil være samfundsgavnligt, hvis EU,s kontoreksperter i Bryssel, en gang imellem kom i EU,s udkantområder og oplevede det virkelige liv.
  Finn Madsen.
  Webmaster.
  Dansk Land og Strandjagt.

  Svar
 12. Ronny Kristensen

  Jeg forstår ikke hvorfor det skal ramme jægere, da de våben som bruges ved terror er militær våben, oftest automat våben, hvorvidt andre lande tillader automat våben til jagt, skal jeg ikke kunne udtale mig om, men i Danmark må vi ikke bruge disse, og bør derfor slet ikke være i søgelyset angående terror, gad vide om foderstoffer osse skal forbydes at sælge kunstgødning, så vidt jeg er orienteret kan man stadig købe dette, terroren kan ikke stoppes ved at ramme borgerne i landene, men ved at begrænse de som anvender terror i at komme, u- anset tilstandene i de pågældende lande, så må der skabes ro i disse lande

  Svar
 13. Brian B. Nielsen

  det er sku alle de lovlige det går ud over de kriminelle får jo næsten lov til det hele og ingang i mellemen på fireophold også betalt af os

  Svar
 14. Mik

  Det skal EU ikke blande sig i, de kriminelle der ønsker et våben skal nok finde et. Hvorfor skal det altid gå ud over skytter og jægere.

  Svar
 15. Lars Lefholm

  Stop stramningen af våbenloven, der kun går ud over lovlydige jægere, og ikke rammer de ulovlige våben.

  Svar
 16. Jan Vallin

  NIX !!
  Selvfølgelig skal de ikke det. Så længe vi har åbne grænser, betyder alt hvad de “kloge” ho’der i EU-cirkuset opfinder af retiktioner ikke en dyt.
  Kun for de lovlydige våbenejere, så de skal bare ha’ fingeren

  Svar
 17. Michael

  Hvornår vågen politiker op og fjerne ders øje klapper og ind se at vi skal helt ud af det EU

  Svar
 18. Michael

  Vi skal bare helt ud af det skide EU men det svær har vors politiker i bib nok i busker til og stop og gå ud af EU

  Svar
 19. Halldor Sørensen

  Terrorister skaffer ¨våben uanset hvor mange hindringer man lægger i vejen for dem. Det skal ikke gå ud over lovlydige borgere og der er ikke grund til at stramme op for dem

  Svar
 20. Per Müller

  Nu må det snart være nok, skal der en exit af EU før der kommer fornuft tilbage til politikerne

  Svar
 21. Jørgen Kjær

  Ja det er da nogle frygtelig ting der sker med våben.Men det ville da være
  træls hvis vi andre fredelige folk ikke kan have vores våben til jagt og konkurrence brug.Og skulle våbentilladelse sættes ned til 5 år og med den tid det tager nu går der jo 1 år i ventetid håber der ikke bliver lavet nogle skrivebords ordninger

  Svar
 22. Peter

  Fint indspark i debatten, Nikolaj. Jeg er langt hen ad vejen enig i alle dine punkter. Især pkt. 3 er helt hen i vejret! Pkt. 4 udspringer vel af de skoleskyderier o.lign., man har set i USA. Ved at lægge dette ændringsforslag i “pakken”, er tanken nok, at man forebygger den slags ulykkelige episoder. Hvorvidt det har den ønskede effekt, kan man så have sin tvivl om.

  Svar
  • Nikolaj Brandt

   Hej Peter,

   Det kan tænkes det er tanken bag det forslag.
   Hvad jeg umiddelbart kan finde på nettet, så har der kun været én episode med et skoleskyderi i EU (Estland 2014) udført af en person under 18 år i EU inden for de sidste 10 år, som havde en dødelig udgang. Det var en 15 årig dreng der skød sin tysklærer med en pistol. Så ift. stramningerne der påvirker vores jagtvåben, så er denne hændelse heller ikke relevant.

   Rigtig god aften.

   Svar
   • Ole Primdahl

    En tysklærer?
    Det er da vist en formildende omstændighed ?

 23. Helge Jørgensen

  Lad os selv bestemme alt vedr. våben, Det skal EU
  ikke blande sig i.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj