Register
A password will be e-mailed to you.

Er der en ulv på færde i Favrskov?

Favrskov Posten skriver på deres hjemmeside om en mulig ulv, der kan have været på færde i området mellem Sall og Hammel i Favrskov Kommune i uge 41.

Torsdag i uge 41 kører Jan Broberg fra Favrskov Forsyning på vejen mellem Sall og Hammel, og inde på marken fanger hans øje en død Sikahjorte kalv. Den var trukket over marken, og forsøgt gemt, da kun hovedet og benene stak frem fra jorden.

Kalven havde et stort sår, men der var ellers ikke ædt af den. Jan Broberg kontaktede ulve.ekspert og seniorforsker fra Aarhus Universitet, Thomas Secher Jensen. Han tog en hel del prøver omkring sikahjorte-kalven, men der er endnu ikke kommet svar på DNA prøverne endnu.

Thomas Secher udtaler til Favrskov Posten, at han mener det kan være en mæt ulv der har prøvet at gemme sit bytte til senere. Sporene væk fra stedet, tydede heller ikke på at det skulle være en tam hund der havde været på spil.

Der er tydelige beviser på, at der er ulve i den danske natur, men om de nu er kommet til Favrskov, findes der endnu ikke tydelige beviser på. Så snart prøverne, som Thomas Secher Jensen har taget fra sikahjorte-kalven, er blevet undersøgt, kan det konkluderes, om det var en ulv der var på færde i Favrskov i uge 41.

Kilde: Favrskov Posten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj