Register
A password will be e-mailed to you.

Optagelser af ulvehyl, fra et uoplyst sted i Jylland, stammer sandsynligvis fra de første ulve hvalpe på den frie vildtbane i 200 år i Danmark. De ønsker ikke at oplyse lokaliteten af hensyn til beskyttelse af vildtet, ulveungerne, skoven, jægerne, de lokale beboere mod den medieinteresse der er i dette. En offentliggørelse vil medføre at fotografer, journalister, dyreinteresserede osv. invaderer området og skræmmer alt og alle væk.

Der er tidligere optaget ulve hyl, men hvorfor er dette sandsynligvis hyl fra ulve hvalpe?

Dette hyl er kortere, ikke så dybt, med mindre kraft og generelt ikke fra så stort et dyr som de tidligere hyl vi har optaget. Det er optaget direkte i området med meldinger om ulv og hvalpe. Vi har ikke gjort yderligere i området af hensyn til hvalpene” fortæller Thomas Boesdal.

Hør optagelsen af ulve hvalpe

Thomas tilføjer at de mener en ulv spiser hvad der cirka svarer til 20 krondyr plus det løse om året, og sidste år fældede danske jægerne 7.500 stykker kronvildt. Vores observationer har lært os, at ulven er en fantastisk skraldemand, den æder påkørt vildt, kronvildt og andre hjorte der sidder fast i hegn samt ådsler fra alt vildt. Ulven foretrækker det der er mindst farligt når den er nødt til at jage alene. Den befinder sig typisk i et område 3 – 6 dage, herefter er vildtet skræmt væk og så flytter ulven sig igen. I denne periode tager ulven omtrent 1 – 2 stykker vildt, og der går ikke mere en ca. 3 dage før vildtet er tilbage på sit oprindelige terræn.

Flere landmænd har udtalt til ulvetracking.dk, at de er mægtigt glade for ulven, da den flytter sammen med kronvildtet og tilmed tvinger dem ind skove og andre områder, og dermed er deres skader på markerne pludselig halveret da de tvinges i skoven og andre steder hen. Ulvetracking.dk har snakket med flere landmænd, som er givet udtryk for at de er glade for ulven, fordi den flytter kronvildtet, hvilket reducerer markskaderne.

Lyden af ulve hvalpe

Klik på Play knappen i billedet øverst i dette indlæg


Se Thomas Boesdal i Go’ Morgen Danmark

Ulvetracking.dk består af frivillige ulve interesserede med særlig interesse i ulvens bevægelsesmønster i Danmark. Formålet med netværket er at være med til at understøtte dansk ulve forskning, monitorering og dokumentering af ulve, således at de organisationer der skal samarbejde om ulve i Danmark har et bedre og oplyst grundlag at vurdere på. Ulvetracking.dk arbejder ud fra meldinger fra deres netværk, som mest består af jægere og naturfolk. Al indrapportering foregår fortroligt, og uden den viden kan vi ikke holde øje med udviklingen af ulvebestanden i Danmark.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

 1. Jesper Schytte

  Jeg er måske en af de danske jægere, der har set flest vilde ulve i Sverige, og jeg har deltaget i en del anerkendte kurser, ligesom jeg om nogen har været en ikke uvæsentlig del af den svenske ulvedebat siden 2006.
  Så jeg skulle mene, at jeg måske kan bidrage med en lidt anden holdning, uden at forklejne folkene fra Ulvetracking.dk.

  Jeg har hørt svenske ulve hyle adskillige gange, og specielt een gang i en månelys, frostklar, stille nat var vi 5 personer, der stod og lyttede til ulvene. Her hørte vi tydeligt en ulv med meget lys stemme og relativt korte hyl.
  Vores meget erfarne guide forklarede, at dette var en 5 år gammel hanulv, for den kendte de præcist, idet den var udstyret med radiosender og derfor altid kunne lokaliseres.
  Vi tjekkede naturligvis ulvens position, da vi kom hjem til hotellets computer, og der var ingen tvivl om, at ulven med den lyse stemme også var den samme ulv, som havde halsbåndet og var blevet registreret 2 år tidligere.

  Så en lys stemme er altså ikke nødvendigvis sammenfaldende med en ung ulv.

  Men det, at ulvene hyler betyder til gengæld, at de er ved at danne territorie, hvilket også betyder at en hanulv og en tæveulv har fundet hinanden…og det er jo en helt anden sag.

  Der er med næsten 100 % sikkerhed fotograferet (vildtkamera) en lys tæveulv i området nord for Silkeborg den 28. oktober 2013…og den tæveulv har i alt fald ikke haft hvalpe.

  Venlig hilsen
  Jesper Schytte

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.