Register
A password will be e-mailed to you.
konfiskeret_vaben

Et tåbeligt lovforslag er på vej fra regeringen. Regeringen ønsker at indføre våbentilladelse på haglgeværer.

Denne historie er vores aprilsnar 2013

Den seneste periode med øget skyderi på åben gade i specielt København, har fået Rigspolitiet og Justitsministeriet til at fremkomme med et lovforslag, som vil betyde en yderligere stramning af våben- og terrorloven. Der er ingen tvivl om at lovændringen, hvis den vedtages, vil få omfattende konsekvenser for alle danske jægere.

Justitsminister Morten Bødskov siger ”Stramningen vil give Politiet et endnu bedre redskab til at kontrollere de våben der kommer ud i samfundet

Lovforslaget er endnu ikke helt på plads, men det indeholder punkter, som vil påvirke alle danske jægere, bl.a. lægger forslaget op til:

 1. Der indføres lovpligtig våbentilladelse på glatløbede haglgeværer i stil med den måde vi kender fra riflede våben. Herunder også indførelse af gebyr.
 2. Det diskuteres fortsat, om der skal en maksimal grænse på køb og genladning af haglpatroner. 
 3. Jægere som besidder et eller flere haglgeværer, vil få en tidsfrist på 1-2 år, og indenfor denne tidsfrist skal våbnene registreres og have tilknyttet en våbentilladelse. 

Justitsminister Morten Bødskov fortsætter ”… ved at indføre gebyr på våbentilladelsen, vil jægere og sportsskytter naturligt anskaffe sig færre våben samt aflevere våben som ikke anvendes. Dette er et led i vores strategi og risikovurdering af, hvordan vi undgår at få våben på gaderne…

Der oplyses ikke noget om straffe- eller sanktionsmuligheder såfremt jægere og sportsskytter ikke registrerer deres våben indenfor tidsfristen, men som vi så med den seneste stramning på luftgevær området, vil det få konsekvenser.

Gebyret vil samtidig være en indbringende forretning for staten. Hvis vi antager at alle aktive jægere i Danmark (ca. 170.000) har ét jagtgevær til 840 kr. i gebyr, vil det alene indbringe ca. 143 mio. kroner. Til sammenligning indbringer jagttegnsafgiften ca. 92 mio. kroner årligt.

Regeringen forventer at lovforslaget vedtages til efteråret med virkning fra næste jagtsæson.

Log ind og fortæl din uforbeholdne mening om lovforslaget.

7 Responses

 1. J.A.Jensen

  Det lugter langt væk, af en dårlig undskyldning, for at få flere penge i kassen… Det næste bliver vel at vi skal betale afgift for at have jagthunde, pga. at nogle få andre hunde-ejere lader deres hunde strejfe

  Begge dele er lige ulogiske…

  At vi som jægere skal rammes på penge-pungen, pga. andres kriminelle handlinger, er mig en gåde og gør mig sgu harm.

  Svar
 2. JægernesMagasin

   

  Hej Alle,
   
  Som mange af Jer allerede har gættet, så er der tale om en aprilsnar, heldigvis.
   
  Vi håber I nyder den sidste dag i påskeferien. 
  Svar
 3. OleK

  Regeringen kan godt nok finde på hvad som helst, men indførelse af våbentilladelse på haglgeværer, det tvivler jeg på. Selv Politiet må kunne se, at de våben der anvendes i bandekrigen ikke er jagtvåben og derfor INTET har med jægere at gøre.

  Det er jo den 1. april, så mon ikke  det er gas. 

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.