Register
A password will be e-mailed to you.

Selvom jagt våbene opbevares i et våbenskab, så skal du være opmærksom på klimaet i våbenskabet, da dette kan have nedslidende effekt på dine våben.

Typisk opbevares jagt våbenene i våbenskabet i længere perioder udenfor jagtsæsonen og dette kan medføre at selv en lille smule fugt kan have stor skadevirkende effekt på våbene, så som fx rust og mugskader.
Gør det derfor til en vane altid at aftørre og rense dine jagt våben efter hver jagttur. Endvidere er det også en god ide at tilse sine jagt våben en gang i mellem udenfor jagtsæsonen, du kan så ved samme lejlighed tørre våbene over med en gang olie. Disse meget begrænsede tiltag vil være med til at nedsætte risikoen for skader på dine våben betragteligt.

Det kan ikke anbefales at opsætte fugtabsorberende poser i skabet, da disse relativt hurtigt holder op med at fungere og dermed skabes blot “en falsk tryghedsfornemmelse” da man dermed vil være mere tilbøjelig til ikke at kontrollere våbene regelmæssigt.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

  1. Anders Riecke

    Jeg har den vanen, at vær den første i månen, bliver mine jagtgevær, og bane riffel, tørt af med en våbenolieklud, som er i et gamle glas med låg , og være gang jeg har tør trænet med et jagtgevær eller være på skydebane bliver den tørt af.

    Svar
  2. Jonas Yde Hansen

    Tak for rådene, var sgu ikke opmærksom på at jeg også skulle være opmærksomme på mine jagt våben i våbenskabet. Tog det bare for givet de havde det godt.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj