Register
A password will be e-mailed to you.

Selvom jagt våbene opbevares i et våbenskab, så skal du være opmærksom på klimaet i våbenskabet, da dette kan have nedslidende effekt på dine våben.

Typisk opbevares jagt våbenene i våbenskabet i længere perioder udenfor jagtsæsonen og dette kan medføre at selv en lille smule fugt kan have stor skadevirkende effekt på våbene, så som fx rust og mugskader.
Gør det derfor til en vane altid at aftørre og rense dine jagt våben efter hver jagttur. Endvidere er det også en god ide at tilse sine jagt våben en gang i mellem udenfor jagtsæsonen, du kan så ved samme lejlighed tørre våbene over med en gang olie. Disse meget begrænsede tiltag vil være med til at nedsætte risikoen for skader på dine våben betragteligt.

Det kan ikke anbefales at opsætte fugtabsorberende poser i skabet, da disse relativt hurtigt holder op med at fungere og dermed skabes blot “en falsk tryghedsfornemmelse” da man dermed vil være mere tilbøjelig til ikke at kontrollere våbene regelmæssigt.

2 Responses

  1. Anders Riecke

    Jeg har den vanen, at vær den første i månen, bliver mine jagtgevær, og bane riffel, tørt af med en våbenolieklud, som er i et gamle glas med låg , og være gang jeg har tør trænet med et jagtgevær eller være på skydebane bliver den tørt af.

    Svar
  2. Jonas Yde Hansen

    Tak for rådene, var sgu ikke opmærksom på at jeg også skulle være opmærksomme på mine jagt våben i våbenskabet. Tog det bare for givet de havde det godt.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.