Register
A password will be e-mailed to you.

For nylig er to vildsvin blevet skudt lidt syd for Tarm i Vestjylland.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har meddelt Naturstyrelsen, at der er risiko for, at vildtlevende vildsvin kan overføre smitsomme sygdomme til besætninger af tarmsvin, og ministeriet opfordrer derfor til at lade vildsvin indhegne eller nedlægge.

Det er netop denne frygt for, at et eventuelt udbrud af svinepest kan sprede sig til tamsvin med store økonomiske tab til følge, at vildsvin ikke har fået lov til at genindvandre til Danmark.

Naturstyrelsen udsteder derfor et påbud til ejere, hvor der eventuelt findes fritlevende vildsvin, at disse skal bortskydes hurtigst muligt og senest inden for to måneder. Sammen med påbuddet følger en særlig tilladelse med lempelige reguleringsmuligheder.

 • Beskydning 1½ time før solopgang og 1½ time efter solnedgang
 • Anvendelse af kunstigt skjul
 • Anvendelse af kunstigt lys og
 • Beskydning ved foderplads

Orientering til Naturstyrelsen Blåvandshuk 

Naturstyrelsen Blåvandshuk vil meget gerne orienteres, hvis nogen har eller får kendskab til vildtlevende vildsvin. Kun ved at vide, hvilke ejendomme, det drejer sig om, kan man imødegå faren for smittespredning ved at give ovennævnte påbud.

Henvendelse skal ske til:

Ole Daugaard-Petersen
Vildtkonsulent
Blåvandshuk
Dir tlf. 72 54 35 29
Mobil: 20 23 02 66
odp@nst.dk

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. Daniel

  Jeg tænker lidt det samme, er det sikkert det smitter til tamsvin?
  Kig på et land som Polen og Tyskland hvor de har store bestande af vildsvin, der har jeg ikke ligefrem hørt om
  Problemer, udover markskader.
  Jeg synes det er en skam at de ikke kan få lov at være her. Endnu mere tankevækkende er det at ulven sagtens kan få lov at være her uden problemer. Den kan skam være bære af sygdomme der kan smitte vores tamhunde, og ikke desto mindre er de rovdyr der har brug for mere plads end Danmark kan tilbyde uden at komme i problemer med mennesker.
  En skam de små finurlige vildsvin som er et spændende jagtbytte ikke kan få lov at være her.

  Svar
 2. daahjorten

  Vi hører altid om svinepest risikoen, men er der nogen der har kendskab fra andre lande, om dette er en reel risiko?
  Findes der eksempler på, at der rent faktisk er sket smitte fra vildsvin til tamsvin eller er det “kun” forebyggende?

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj