Register
A password will be e-mailed to you.

Siden 1970 har man indsamlet vinger indsendt fra jægere i Danmark. Det startede med skovsneppen i 1970, i 1979 blev det udvidet til også at inkludere vadefugle, og fra 1982 blev ænderne også inkluderet. Fra 1984 kom gæs med, og i 1985 måger og blishøns.

Det var Vildtbiologisk institution i Kalø der startede med at stå for indsamlingen, der så overgik til Danmarks Miljøundersøgelser, og nu er det Institut for Bioscience på Aarhus Universitet, der står for indsamlingen.

Indsamlingen bidrager blandt andet til beregningen af vildtudbytte statistikken i Danmark, ikke kun samlet for hele Danmark, men også i de enkelte kommuner, samt i 14 regionale områder (de tidligere amter).

Siden begyndelsen er der indsendt mere end 330.000 vinger, og antallet svinger normalt mellem 10.000 til 15.000 per år. Der er også en lodtrækning for de jægere der indsender vinger, for tiden er det en jagtkniv man kan vinde.

Hvert år udkommer der en rapport over vingeundersøgelsen, de kan læses her.

Det er gratis for jægeren at indsende vingerne, og man kan rekvirere specielle portofrie specialkuverter til indsendelsen, det kan du finde mere information om her.

Jægernes Magasin vil gerne opfordre alle til at bidrage med at  indsende vinger til vingeundersøgelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj