Register
A password will be e-mailed to you.

Som Jægernes Magasin tidligere har kunnet berette (læs her), så er der i Folketinget fremsat et lovforslag, der gør, hvis det bliver vedtaget, at man ikke kan få fornyet sit jagttegn, hvis man ikke indberetter sit jagtudbytte inden 31. marts, også selvom man har betalt for jagttegnet. Grunden til at det er vigtigt at indberette sit jagtudbytte er, at vildtudbytte statistikken bliver så retvisende som overhovedet muligt. Den anvendes, som et af flere redskaber til at bestemme jagttiderne på det enkelte vildt i Danmark, så vildtbestandene kan forvaltes korrekt.

Alle partier i Folketinget, undtaget Liberal Alliance (LA), står bagved lovforslaget. Villum Christensen fra LA mener, at nu er staten gået for vidt i sit bureaukrati. Det udtaler han til Altinget.dk den 12. november 2014.

Jægerforbundet står også bag, Claus Lind udtaler til Altinget.dk, at det i forvejen har været lov i 70 år, og at man har pligt til at indberette vildt udbyttet, den nye lov betyder bare, at hvis man ikke gør det, så mister man sit jagttegn.

Liberal Alliances miljøordfører, Villum Christensen, er dog meget i mod, og han mener, at forslaget generer alt for mange jægere, og at det er alt for vidtgående at fratage jægere deres jagttegn, bare fordi de ikke har indberettet udbyttet.

Nu er det ikke fordi, at politikere eller Jægerforbundet altid kender den endegyldige sandhed, så Jægernes Magasin vil faktisk gerne vide, hvad I tænker og mener om emnet? Er det i orden at miste jagttegnet ved manglende indberetning, eller træder politikerne over stregen her?

I kan kommentere det her på siden, eller på de sociale medier og del endelig med andre.

[poll id=”3″]

Det endelige lovforslag, der er fremlagt, kan læses via dette link.

Kilde: Altinget.dk

13 Responses

 1. Karsten Thuen

  De ting har intet med hinanden at gøre. De der ikke indberetter er typisk dem, der ikke har nedlagt vildt.

  Svar
 2. Jan Bruun

  Nej det er det under ingen omstændigheder – derimod kunne man hæve afgiften med 100 kr ved manglende indberetning fra en aktiv jagttegn indehaver.
  Hvilende jagttegns indehavere har jo ikke behov for at indberette.

  Svar
 3. Annette

  Jeg synes ikke jagttegnet skal kunne indrages ved manglende indberetninger.
  Jagttegnet er et bevis for at man forstår at håndtere våben og vildt, men ikke en nødvendighed at benytte det.
  Der er mange med gyldigt jagttegnet, som ikke bruger det.
  Hvis jagttegnet evt blev elektronisk, kunne det indføres, at det skal registreres elektronisk ved køb af ammunition og herefter skal man indberette sin vildtjournal

  Svar
 4. Finn Munk

  Nej, enhver ved vildtudbyttet bliver regnet statistisk ud og det kan gøres udfra dem der bliver sendt ind.

  Svar
 5. Jeppe Johannes Jacobsen

  Jeg mener, at man som jæger har pligt indberette nedlagt vildt. For at DJ og Naturstyrelsen kan føre statistikker, over henholdsvis fremgang eller tilbagegang af bestemte vildt arter. Hvis disse oplysninger ikke er tilgængelige, har Naturstyrelsen ikke mulighed for, at se om en art er i tilbagegang, og deraf, fx fastsætte regionale fredninger/jagttider.
  Knæk og Bræk Jeppe Johannes 🙂

  Svar
 6. Michael B

  jeg mener bestemt det er at gå for vidt, men man kunne jo fordoble jagttegnsafgiften hver gang man ikke indberetter, DET ville virke

  Svar
 7. Ole

  Læs nu forslaget, med tilhørende kommentarer, inden i kammer helt over. Forslaget er selvsagt endnu ikke vedtaget (da det er et forslag), og i kommentarerne kan man læse, det sikkert bliver sådan, hvis man har glemt at indberette til tiden, kan man blot indberette, og så indløse sit jagttegn. Man mister altså ikke jagttegnet i et år, hvis man har glemt at indberette, blot indtil man indberetter. Dette sikkert afstedkommet af hørringssvar fra Jægerforbundet. Så klap lige hesten, det kan vist kaldes sund fornuft, at gøre det på den måde. 🙂 https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=164881

  Svar
 8. Nils

  For at jagttiderne bliver baseret på faktiske data og ikke gætterier bakker jeg op om at vi alle skal indberette vildtudbytte før vi kan indløse jagttegnet for næste sæson. Hvis det derimod betyder at man mister sit jagttegn for bestandigt (og skal bestå en ny prøve før man kan indløse jagttegnet) hvis man ikke indberetter til tiden vil jeg stemme imod, da det vil svare til at man mister sit kørekort for at glemme at stille sin p-skive. Vi lever i et retssamfund hvor der er en sammenhæng mellem den lovovertrædelse man har begået og den straf man efterfølgende skal modtage. Derfor er det også vigtigt at en eventuel straf for manglende indberetning stå mål med alvoren af lovovertrædelsen.
  Jeg vil forslå at dem der indberetter til tiden får 100 kr. rabbat på næste jagttegn mens dem der indberetter for sent først kan indløse det nye jaggttegn når de har indberettet og heller ikke får rabbat. Så vil alle aktive jægere indberette og de fleste vil sikkert også spare lidt penge.

  Svar
 9. Martin Nielsen

  Jeg er bange for at dette tiltag er nødvendig for at fjerne et argument fra alle jagtmodstanderne, om at jægerne ikke kan finde ud af at være med til at komme med oplysninger, som har indflydelse på bestande og jagttider.

  Det vil sikkert også have den konsekvens at mange at de inaktive jagttegnsløsere ryger ud af systemet og vi realiteten vil blive færre til at jagtens sag i Danmark.

  Svar
 10. Troels

  Jeg er enig med LA, der er alt for mange regler. At miste jagttegnet er at gå alt for vidt!

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj