Register
A password will be e-mailed to you.

Langt flere jægere indberetter vildtudbytte, efter nye regler er blevet indført. Man kan ikke længere få fornyet sit jagttegn, hvis man ikke har indberettes sit vildudbytte fra den foregående sæson. Denne opskrift har fået os jægere til at indberette som aldrig før.

Indtil midt i juni havde 162.742 jægere eller mere end 91 procent indberettet deres udbytte. Sidste jagtsæson var det kun lidt over 60 %, der indberettede.

Tallene stammer fra vildtstatistikken, som DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet laver for Naturstyrelsen.

Jægerne har virkelig oppet sig og indberetter som aldrig før. Det gør statistikken mere retvisende, og det giver et mere solidt grundlag, når vi skal vurdere, hvordan vildtet trives i naturen, og om der er behov og grundlag for at justere jagttiden på de enkelte vildtarter”, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Vi jægerne har altid haft pligt til at indberette, men kunne stadig få jagttegn, selvom vi ikke gjorde det. Indberetningsprocenten viser at regelændringen virker efter hensigten.

Før de nye regler var forskerne bag vildtstatistikken nødt til at skønne, hvad de jægere, der ikke indberettede, skød. Men i år er der for første gang så mange tal fra jægerne, at det ikke har været nødvendigt at korrigere tallene.

 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj