Register
A password will be e-mailed to you.

Langt flere jægere indberetter vildtudbytte, efter nye regler er blevet indført. Man kan ikke længere få fornyet sit jagttegn, hvis man ikke har indberettes sit vildudbytte fra den foregående sæson. Denne opskrift har fået os jægere til at indberette som aldrig før.

Indtil midt i juni havde 162.742 jægere eller mere end 91 procent indberettet deres udbytte. Sidste jagtsæson var det kun lidt over 60 %, der indberettede.

Tallene stammer fra vildtstatistikken, som DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet laver for Naturstyrelsen.

Jægerne har virkelig oppet sig og indberetter som aldrig før. Det gør statistikken mere retvisende, og det giver et mere solidt grundlag, når vi skal vurdere, hvordan vildtet trives i naturen, og om der er behov og grundlag for at justere jagttiden på de enkelte vildtarter”, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Vi jægerne har altid haft pligt til at indberette, men kunne stadig få jagttegn, selvom vi ikke gjorde det. Indberetningsprocenten viser at regelændringen virker efter hensigten.

Før de nye regler var forskerne bag vildtstatistikken nødt til at skønne, hvad de jægere, der ikke indberettede, skød. Men i år er der for første gang så mange tal fra jægerne, at det ikke har været nødvendigt at korrigere tallene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.