Register
A password will be e-mailed to you.

første bukStartede dagen med i 10 tal i engelsk årsprøve, og derfor jokede jeg lidt med at jeg nok også skød bukken i aften. Var nemlig blevet inviteret på bukkejagt sammen med en kammerat og hans far. Forventningerne var ikke særlig høje, da de havde været ude 10 dage i træk, uden at nedlægge en buk, men bare det at komme af sted er et privilegium når man ikke har sin egen jagt.

Riflen blev pakket og jeg blev kørt ud til min kammerat. Vi drøftede hurtigt hvordan jagten på bukken skulle foregå, inden vi kørte den sidste kilometer ud til jagten.

Jeg var så heldig at få et tårn at sidde i, hvor jeg havde et perfekt udsyn og ikke mindst anlæg. Derfor brugte jeg ventetiden på at betragte harer igennem kikkertsigtet, og samtidig øve skydestillingen. De første to timer skete der ikke så meget, ud over to harer, en rå og to hunde der var MEGET glade for hinanden… De sidste gjorde at jeg på ingen måde regnede med at bukken ville kigge forbi.

Derfor sad jeg og studerede en rå på omkring 400m, og havde sat kikkerten op på 16 forstørrelse. Jeg fik et kæmpe chok da jeg så noget der kun kunne være en buk i øjenkrogen. Pulsen steg. Han stod smukt i kanten af roemarken, og hans flotte sommerpels gjorde det kun smukkere. Kikkerten blev sat ned på 8 og hen på 100m – nu var jeg klar!

Han stod på 180m, da jeg havde fået forklaret hvor langt der var hen til buskene. Jeg ville under ingen omstændigheder skyde på den afstand, så jeg håbede han kom tættere på. Kort efter begyndte han at løbe og jeg troede straks chancen var forspildt. Men han stoppede. Jeg placerede trådkorset lidt til højre for bladet, og lod skuddet gå. Han var væk. Jeg blev helt forvirret, men faldt til ro da jeg så hans ben ligge og sparke op i luften. Riflen var repeteret og ladt, hvis han nu skulle rejse sig. Det gjorde han heldigvis ikke.

Et hurtigt opkald til min kammerats far, der havde hørt skuddet og troede at der var en rævevalp mindre på jagten. Han blev lidt overrasket, da jeg fortalte jeg havde skudt min første buk, og at den faldt i skuddet på ca. 80m. Vi gik alle tre ned til bukken, og det var svært ikke at smile. Et par billeder blev taget, og jeg blev guidet gennem brækningen af dyret.

En dag jeg aldrig vil glemme, hvor jeg skød mit første stykke råvildt.

  • Riffel: Howa 1500 6.5×55
  • Patron: Lapua Mega 10.1 g.
  • Afstand: ca. 80 m.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj