Register
A password will be e-mailed to you.

Her et beskrivelse af min buk skudt d. 19 maj på jagt på Hesselbjerg Gods ved Dianalund. Jeg var kommet godt på plads, da jeg skulle sidde på anstandsjagt på jorden i kornet for at kigge ned i askeskoven, hvor den store  buk holder til. Med et skiftede vejret og det blev meget regnvejr og jeg besluttede at trække mig tilbage, da jeg kunne se at der ikke var opklaring i sigte. Som sagt så gjort og jeg rejser mig og går op imod bilen, men hvad er nu det, er det ikke?  Jo det er et stykke råvildt inde hos naboen, som jeg lige se hvad er og det er en rå , men hov der er en til, hvem er det så? Når der er du, fandens også at du nu skal stå der, imens regnen tiltager. Bukken og råen fortrækker til læhegnet og sætter sig , og det samme gør jeg , lige midt i marken med dejligt vådt lerjord . Der sidder vi så og tager imod al regnen, som ingen ende vil tage.  I 2 1/2 time sidder jeg bare og bliver mere og mere våd imens jeg samtidig sidder og misunder bukken, der om ikke andet er under et træ med dejlige store blade som tager lidt af den silende regn samt en dame, nu ser jeg så at der er et andet dyr oppe ved vores remise , jeg tjekker lige i kikkerten, og ja der er intet at se for den er total gennemblødt så det er ikke muligt at se i den , så bruger jeg min riffelkikkerten og kan se at det er en lille gaffebuk ,og at den vader direkte ned i hovedet på den liggende storbuk uden at ane fare på færd. Da den forsvinder ind i læhegnet kommer den ligeså hurtigt ud igen med den store buk lige i hælene , og de forsvinder væk fra mig , øv – det var så det tænker jeg , men afventer alligevel lige lidt idet at råen jo ikke er gået og måske at han vil hjem til hende igen… 10 min. går og der sker intet, men så kommer gaffel bukken retur og går hen til råen. Jeg når lige at tænke, hvor søren er gammel far blevet af, da jeg ser ham komme ud af læhegnet som en raket ,og den vilde jagt forsætter lige op imod mig. Da de er ca 40 meter fra mig råber jeg dem an , og de stopper lige et kort sekund , lige nok til at trådkorset fandt bladet på den store buk og skuddet gik , bukken forsvandt som blev han ramt af lynet , og gaffelbukken listede lige så stille ned til råen.

Bukken jeg skød blev skudt med min dejlige Steyr Mannlicher kal. 6,5 x 57 med en 10,1 gram Norma oryx kugle og min sigtekikkert er en Zeiss 3-9 x 50  og efterfølgende fik jeg så reddet mig en forkølelse oven i men det var virkelig det hele værd.

Forsat knæk og bræk

med jægerhilsen
Morten Nielsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj