Register
A password will be e-mailed to you.

5.000 kr. i dusør for ulven

ulve i danmark foto robert dewar5.000 kr. for ulven Statens Naturhistoriske Museum vil være med til at opklare, om der virkelige er tal om en ulv i Nationalpark Thy. Derfor udlover museet nu en dusør på 5.000 kr. til den der først tager levende billeder/video af ulven.

Lykkedes det nogen at filme ulven, vil selv en lille filmsekvens af ulven i bevægelse kunne afgøre sagen, idet ulvens gang ikke mindre om noget andet dyr“,siger zoolog Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum.

Hvorfor denne konkurrence?

Statens Naturhistoriske Museum ønsker en bred offentlig debat om mulighed for ulve i Danmark, og konkurrencen er tænkt som et forsøg på at åbne op for en diskussion af emnet.

Erfaringen fra andre lande viser, at store rovdyr skaber frygt og usikkerhed. Nogen mennesker er unødigt bange for ulve og ønsker den ikke velkommen i Danmark. Museet håber derfor, at folk vil blive positivt interesserede i ulven og få en god naturoplevelse.

Tidligere tilfælde viser, at der kan gå år, inden man rent faktisk får bekræftet, om der er indvandret store vilde dyr i et område. Det var således offentligheden, der opdagede en lille bestand af den stærkt truede Florida-puma i et sumpområde i den sydlige del af Florida – en bestand, som siden er blevet hjulpet på fode gennem et intensivt plejeprogram.

Film og ikke billeder

Flere hunderacer, herunder Alaska Malamut, kan minde om ulven, men en video vil med det samme afsløre om det er en ulv eller hund. Ulve bevæger sig typisk i en form for trav, hvorimod hunde typisk går eller løber.

Sådan bevæger ulven sig

Ønsker du at deltage i konkurrencen skal du indsende din film til:

Biolog og leder af digital produktion & web-tv
Anders Drud Jordan
Statens Naturhistoriske Museum
Københavns Universitet

Kilde: Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj