Register
A password will be e-mailed to you.

Dagjagt

dagjagt bøgeskov

Hvad er en dagjagt?

Dagjagt er hvad ordet egentlig siger, nemlig blot jagt én enkel dag. Den enkelte jægere betaler typisk pr. skudt vildt eller pr. afgivet skud. Normalt gælder “3-skudsreglen”, hvor 3 afgivne skud tæller for et stykke fældet vildt.  Flere jagtforeninger afholder årlige dagjagter, hvor det typisk er gratis for medlemmerne at deltage.

Læs også: Billig jagt med jagtforeningerne

Mange jægere forbinder nok denne jagtform med jagt på fasaner. Men dagjagt behøves ikke kun være jagt på fasaner, det kan i princippet være jagt på alle jagtbare arter og enten med riffel eller hagl.

Anvendes der riffel kan det være trykjagt, hvor jægeren typisk placeres i et skydetårn eller stige og venter på vildtet “trykkes” frem. Skydes der med haglbøsse kender vi den mere traditionelle klapjagt, hvor jægeren står for og afventer vildtet, imens klappere og hundeførere går gennem såten og driver vildtet frem.
Det kunne også være rough shooting, hvor typisk alle jagtbare vildtarter må skydes. Der kan selvfølgelig være lokale restriktioner, som jagtlederen vil oplyse om inden jagten begynder.

Se om du kan finde en dagjagt på vores gratis jagtformidling.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj