Register
A password will be e-mailed to you.

Elge i Danmark har været et ønske for mange, for selv om vi har Kronhjorten og andet prægtigt vildt, er en elg noget specielt. De elge vi har haft i Danmark de sidste mange år, er nogen der har forvildet sig over sundet, og løbet omkring på Sjælland, indtil en ulykke skete, og elgen omkom.

Læs også: Genindførelse af elge i Danmark

Men nu skal vi have elge i Danmark. I 2016 bliver der sat 12 elge ud i Lille Vildmose, sydøst for Aalborg (se kort over Lille Vildmose her).

Det skriver Jyllandsposten på deres hjemmeside.

Området, hvor elgene skal brede sig, vil blive hegnet ind, og det arbejder starter snart i 2015, det er 30 km hegn der skal sættes op, for at omkranse det 2.100 hektar store område, som elgene kommer til at boltre sig på.
Man regner med, at der bliver udsat to tyre og et par køre, samt 8 – 10 kalve, og det skal med tiden udvikle sig til en bestand på 30 – 40 dyr.

Biolog Roar Poulsen udtaler sig omkring fremtiden for elgene i Lille Vildmose:

Lille Vildmoses natur er efter mange årtier med dræning og tørvegravning under genopretning. Området skal udvikle sig til én stor flade af højmoser, der veksler med søer, og som støder op til naturskove. Men tæt og artsfattig birkeskov og meterhøje krat af bævreasp og pil truer med at lukke udsynet over flere af områdets vidder. Elgene skal med deres appetit og evne til at færdes i vådt og blødt terræn bidrage til at sikre landskabets åbne karakter. I stedet for at bruge motorsav og maskinkraft vil vi hellere slippe naturkræfterne løs i skikkelse af store græsædende pattedyr,” siger han.

Hvis det lykkedes at få sat elgene ud, så er det første gang i mere end 5.000 år, at der kommer til at bo elge fast i den danske natur.

Du kan se et indslag på tv2 – nyhederne her omkring Elgene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj