Register
A password will be e-mailed to you.

Genindførelse af elge i Danmark

elgko_foto_susan_e_adams

Elgen kan være på vej til Danmark efter 4.000 års fravær. Foto Susan E Adams, Flickr.


Lille Vildmose i Nordjylland arbejder på at udsætte omkring 10 stk. elge i en 21 km2 stor vildt indhegning i efteråret 2014.

For dem der er kendt i området, er det “Mellemområdet” der skal hegnes, som ligger mellem Tofte i syd og Høstemark i nord. Området er præget af store vådområder, sletter og højmose. Udover elge, vil der også være plads til 50-75 stk. kronvildt.

Udover at elgen vil trække flere besøgende til området, så skal den også fungere som “naturplejer” for vildmosens natur, en god og billig løsning, på at opfylde betingelserne i fredningskendelsen.

Der er høringsrunde de næste tre uger og der tages endelig beslutning om elgens fremtid i Danmark senere på året.

Elge

Elgen forsvandt i Danmark for omkring 4.000 år siden, men Sjælland har i nyere tid haft besøg af elge, senest i 2009 hvor en elgko svømmede over Øresund og i 1999 hvor en elg levede i ca. 6 måneder i Nordsjælland inden den blev dræbt i kollision med et DSB tog.

Elgen kan veje 500-700 kg, blive 3 meter lang og 2 meter høj, men trods sin størrelse er elgen god svømmer og den kan dykke ned til 5-6 meter i sin søgen efter føde. Elgens korte hals besværliggør søgen efter føde på jorden og derfor spiser den ofte blade og kviste – op til 10 kg om dagen.

Elgen kan blive op til 25 år gammel.

Er der plads til elgen i Danmark – ja/nej? Skriv dit svar herunder.

3 Responses

 1. Allan

  Elge i Danmark helt klart nej tak . Men lad os få nogle vildsvin tilbage til Danmark .

  Svar
 2. Nikolaj Brandt

  Det smarte er jo netop, at elgen opfylder betingelserne i fredningskendelsen ganske gratis. Det koster selvfølgelig noget til hegn og indkøb af elge, men mon ikke det hurtigt er tjent i hjem i vildtpleje besparelser og øget turisme til området.
  Jeg ser ikke noget galt i at indføre elgen på den måde. Så et JA herfra.

  Svar
 3. Nikolaj Brandt

  Jeg syntes ikke det er rimelig at man fjerne så stort et område fra de vilde dyr i danmark. det nytter ikke man hegner bare fordi man syntes det vil være fint at have elge i danmark. Lad dog nature passe sig selv.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.