Register
A password will be e-mailed to you.
Ruhåret hønsehund apportere ræv

Vildtudbyttet faldt i forhold til forrige jagtsæson. Foto Kaj Bigum HIlfling

I jagtsæsonen 2011/12 blev der nedlagt i alt 2.179 millioner stykker vildt, hvilket var 7% mindre end sidste jagtsæson, svarende til 169.000 stykker vildt.

Der er et stort fald i udbyttet af canadagæs (50%), sædgæs (60%) og ringduer (30%). Det er første jagtsæson, hvor ringduen var fredet i oktober måned. I alt er der et fald i udbyttet på 29 vildtarter ud af 48 forskellige vildtarter.

Vildtudbyttet for jagtsæsonen 2011/12

vildtudbytte 2011-12

One Response

 1. J.A.Jensen

  Lige mht. ring/skovduen var det jo for mange af os at det var "det" sæsonnen startede med (dengang det var fra 1/9). Mange steder er det jo sådan, at når alt andet må skydes, skal der ikke forstyrres "unøvendigt" ved at gå på duejagt.

  Jeg er vild med duejagt fra skjul, med lokkere på marken, og alt det man ellers oplever ved at sidde der i skjulet, men mulighederne er "krympet" med et par måneder.

  Jeg ynder på ingen måde at skyde en fugl, med unger hjemme i reden, og har i mine forældres have, med ejne øjne set en "due-mor" der sidst i august, smed ikke flyvefærdige unger ud på pindene omkring reden, fordi hun skulle ruge på de næste æg.

  Jeg tror også at langt de fleste af os har lagt mærke til hvordan bestanden er "eksploderet" efter jagttiden er blevet nedsat, så det kan jo ikke være derfor at der bliver skudt færre.

  Etisk er det jo helt korrekt, at jagttiden er nedsat, men måske ender det som i England hvor duerne er skadedyr og må skydes hele året, og har fuglen først fået "det mærke" på ryggen, er der ingen der rynker på næsen af os der skyder dem… Tag rotter som eksempel, de yngler nærmest året rundt, og alle kan alligevel gå hen og købe en smæk-fælde til dem uanset årstid. Her behøves hverken jagttegn eller tilladelse til "regulering".   

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj