Register
A password will be e-mailed to you.

Der er for meget kronvildt i Hanstholm Reservatet, hvilket betyder at landmændenes marker og afgrøder, som tilstøder reservatet, anvendes af kronvildtet som fødekilde.

Læs også: Kronvildtet som skadedyr i Nordjylland

Artiklen der henvises til, beskriver problematikken samt der er mulighedfor at se en 30 minutter lang film fra reservatet om udfordingerne med kronvildtet.

I fredags blev der afholdt jagt på statens og 20 lodsejeres jorder, hvor håbet var at skyde 50 krondyr og bringe antallet af hinder og kalve ned. Der sættes årligt mellem 125-175 nye kalve i reservatet, så tilvæksten af kronvildt er eksplosiv.

Der deltog omkring 70 jægere på statens arealer og det vurderes at det samme antal jægere deltog på de private jorder op til reservatet. Der var forud for jagten opsat jagtstiger strategiske steder og alt var ellers planlagt grundigt. Men jagt er jagt og da trykjagten sluttede ca. 2,5 time senere lå der kun én ræv på vildtparaden.

Det var ikke det resultat vi håbede på, men nu skal vi evaluere jagten og om den skal gentages, hvor mange jægere der skal deltage osv.” siger Vildtkonsulent Anton Linnet, som er glad for det nye samarbejde mellem jægere, lodsejere og staten.

Kilde: Nordjyskeugeaviser.dk 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj