Register
A password will be e-mailed to you.

Der findes mange forskellige modeller og prisnivauer af hochsitze, jagtstiger og skydetårne på det danske jagtmarked. Vi har foretaget en online undersøgelse og set på udvalget, hvor prisen spænder fra 695 kr. til 3.199 kr. alt afhængig af materiale, justerbar skydebøjler, drejelige sæde, vægt osv.

Fordele og ulemper

Det gode ved skydestiger eller jagtstiger, er at de er nemme at opsætte og flytte rundt i terrænet. Drives der trykjagt på terrænet om efteråret kan jagtstigerne nemt flyttes rundt, så de passer til den måde såterne drives på. Det er også muligt at rykke rundt på stigerne før og under bukkejagten.  Det er ikke nemt at flytte et skydetårn, når det først er placeret.

Skydestigen har ingen sider, som dækker og skærmer mod bevægelser og derfor er der større krav til at side musse stille, hvorimod skydetårnet lovligt må have en dækning på op til 110 cm i højden. Husk at vildtet reagerer på selv de mindste bevægelser.

Overvejelser før opsætning

Inden opsætning af skydestiger og skydetårne foretages, skal den tiltænkte placering vurderes i forhold til kuglefang, afstand til naboskel, skudvinkler, tæt på offentlig sti eller vej og ikke mindst fornemmelsen eller viden om vildtet netop kommer forbi her.

Er det første år du har jagtområdet? Så kan det være en idé, at starte med opsætning af skydestiger. Dels kan disse nemt flyttes i tilfælde af, at første placering ikke var optimal eller I har endnu ikke tilstrækkelig viden omkring, hvordan efterårets trykjagter skal drives. Der kan altid senere opsættes et skydetårn, hvis det viser sig at dette er mere praktisk og skydestigen kan anvendes bedre andre steder på området.

Se også: Jagtformidling

Adgangsveje

Det er bedst at komme til og fra skydestigen og skydetårnet ubeset, hvilket kan gøres ved at gå gennem en skovbevoksning, læhegn eller andet frem til stigen, således at vildtet hverken ser eller hører dig. Det skal jo lige passe at bukken står og esser i det du kommer gående mod skydestigen og i næste sekund er han væk.

Ulempen ved skydestigerne er, at selve stigen er placeret foran på platformen, hvor imod skydetårnene oftest har adgangsstien i siden eller bagfra. Dette medfører at adgangen til tårnet  kan ske mindre synligt.

Lovgivning for skydestiger og skydetårne

Jagt fra skydestiger og skydetårne må udøves med riflede våben og jagtbuer på klovbærende vildt og ræv. Der må ikke medbringes jagtvåben i skydestigen eller skydetårnet i tidstummet fra solnedgang til 30 minutter før solopgang.

 

Skydestiger Skydetårne
 • Skal placeres mindst 130 meter fra skel
 • Højden må maksimalt være 5 meter over terræn
 • Skal opsættes i et læhegn, skov, skovbryn eller remise
  med en bevoksning på mindst samme højde som skydestigen
 • Skydestigen må ikke virke skæmmende i terænet
 • Skal placeres mindst 130 meter fra skel
 • Skal opsættes i et læhegn, skov, skovbryn eller remise på mindst 0,5 ha
 • Skydetårnet må ikke virke skæmmende i terrænet
 • Maksimalt gulvareal på 2 m2
 • Skal være fremstillet af træ eller metal
 • Skydetårnet må ikke være overdækket
 • Siderne må maksimal være 110 cm høje målt fra gulvniveau
 • Højden må maksimalt være 5 meter over terræn

Kilde: Bekendtgørelse om udsætning af vildt, jagtmåder og jagtredskaber 

Valg af skydestiger og skydetårne

Herunder følger et udvalg af de forskellige skydestiger og skydetårne, som forhandles på det danske online jagtmarked. Vi har været inde på mange forskellige online webshops, som forhandler jagtudstyr og har udvalgt nedenstående skydetårne og skydetiger. Udvalget giver et overblik over forskellige modeller, tilbehør og prisniveauer, som findes på markedet.
Beskrivelser, informationer og billeder stammer fra de respektive online forhandlere.

 

Wolf-hunter.dk

Foldbar jagtstige, som kan opsættes og nedtages på 1 minut, hvilket gør den anvendelig til at teste nye områder og placeringer i kortere perioder på en nem måde under bukkejagten eller på driv/trykjagten. Der medfølger skydebøjle, som dog ikke kan justeres i højden.

Jagtstigen er fremstillet af aluminium og vægten er derfor kun 13 kg og måler 125x50x22 cm i sammenklappet tilstand. Højden til underside af sædet er 2,5 meter og jagtstigen er testet op til 120 kg.
Model: Dangate HS40
Pris: 1.925,-
Fragt: 200,-, dog gratis levering indenfor Fredericia, Middelfart og gl. Børkop kommune
Tilbehør: Forhandler ikke tilbehør
Forhandler: wolf-hunter.dk, Fredericia
Telefon: 7556 0221
jagtstige_hs40

Jagtkiosken.dk

Drejbar hochsitz eller skydestige med skydebøjle, som kan stå selvstændigt. Sædet kan drejer 360 grader. Sæde og ryglæn er fremstillet i træ, hvilket gør det nemt at skifte over tid. Der findes fast krog til både riffel og kikkert, hvilket giver mulighed for at plads i skydestigen indtil du er kommet ordentlig på plads i sædet.
Højden er 3,2 meter og vægten er 54 kg. Skydestigen er fremstillet af lette profilrør og er pulverlakeret.
Model: Drejbar hochsitz
Pris: 2.230,-
Fragt: 100,- (Fyn, Sjælland og Øerne), 200,- Bornholm
Tilbehør: Forhandler ikke tilbehør 
Forhandler: jagtkiosken.dk
Telefon: 2511 2810
drejbar hochsitz

CMPImport.dk

Foldbar skydestige med justerbar skydebøjle. Jagtstigen er fremstillet i alminimumsprofiler og har derfor en vægt på kun 13 kg.
Opsætning og nedtagning af skydestigen kan ske på 1 minut. Det kræver ikke værktøj at folde stigen sammen og det kan udføres af en jæger.  Den er derfor nem at flytte rundt på jagtterrænet, hvis der skal testes nye placeringer til bukkejagten eller under efterårets driv- og trykjagter.
I sammenfoldet tilstand fylder jagtstigen kun 125x50x22 cm
Model: SK81 uden bagben
Pris: 1.595,-
Fragt: 160,-
Forhandler: cmpimport.dk, Vandet
Tilbehør: Forlængersæt. Forlænger stigen med 1 meter til 395 .-
Telefon: 2267 9209/2086 0960
sk81

Jagtkompagniet.dk

Teleskop jagtstigen er opbygget efter princippet fra almindelige teleskop stiger. Skydebøjlen er justerbar, hvilket giver den enkelte jægere mulighed for at få fast anlæg i en bekvem skydestilling. Der er en lomme i ryggen på sædet, hvor bl.a. termokanden kan placeres. Jagtstigen kan bæres på ryggen som en rygsæk.
Stigen er fremstillet af aluminium med rustfrie bolte og skruer på udsatte steder. Den maksimale højde er 4 meter og med maksimal bæreevne på op til 150 kg. Mål sammanklappet fylde den kun 72x45x10 cm.
Model: HS-50 teleskop stige
Pris: 2.295,-
Fragt: 121,-
Forhandler: jagtkompagniet.dk, Tikøb
Tilbehør: Bæresele med tyverisikring 349,- og forlængerben til 399,-
Telefon: 4225 6565
hs50

Oksbøl Savværk

Sammenklappelig hochsitz i douglasgran. Hochsitzen leveres som samlesæt og der medfølger samlevejledning samt skruer.
Højden er 3,5 meter og sædet er 90 cm bredt.
Model: Sammenklappelig hochsitz
Pris: 695,-
Fragt: Ikke oplyst
Tilbehør: Forhandler ikke tilbehør 
Forhandler: oksboel-savvaerk.dk, Oksbøl
Telefon: 7515 1313
hochsitz_oksbol_savvaerk

Hike.dk

Skydestigen kan indstilles fra 3,5 til 5,0 meter. Skydestigen kan ikke stå alene og skal opstilles op af et træ.
Vægten er 24 kg.
Model: Skydestige
Pris: 1.299,-
Fragt: 60,-
Tilbehør: Sæde med ryg 129,- og riffelanlæg 79,-
Forhandler: hike.dk, Viborg
Telefon: 8664 7339
skydestige_3.5_m_hike

DanGame Jagt Butik

Jagttårnet leveres i fire rammer, hvilket bevirker at transporten til jagtterrænet er lidt lettere. Hochstanden er fremstillet af lærk og douglasgran.
Jagttårnet er 3,6 meter højt.
Model: Jagttårn, høj
Pris: 1.500,-
Fragt: Skal afhentes
Tilbehør: Beklædning til siderne 200,-
Forhandler: jagt-butik.com, Nørre Alslev
Telefon: 2360 1356
hochstand_jagttarn_jagt_butik

Hochsitz.dk

Drejelig hochsitz med fast skydebøjle, som kan dreje 360 grader. Skydebøjlen er beklædt med skumplast for at minimere støjen, når riflen lægges klar til sigte og skud. Sædet er med ryg- og armlæn samt krog til jagtriflen eller rygsækken.
Der er tværpinde på begge bagben, som medvirker til at benene ikke synker ned i jorden
Model: Drejelig fritstående hochsitz
Pris: 2.000,-
Fragt: ca. 115,- (Oplyses via et link til Danske Fragtmænd, lidt uoverskueligt)
Tilbehør: Forhandler ikke tilbehør 
Forhandler: hochsitz.dk, Ringsted
Telefon: 2384 9797
drejelig hochsitz

Hubertushuset.com

Drejelig hochsitz med fast polstret skydebøjle, hvor sæddet kan dreje 360 grader. Sæddet er beklædt med en vandafvisende pude på 2,5 cm tykkelse og måler ca. 48×33 cm.
Skydestigen har en makismal belastning på 135 kg med en højde på 2 til 2,5 meter, som kan indstilles på de justerbare ben. Den komplette vægt af skydestigen er 43 kg og der medfølger tre sikkerhedspløkker.
Skydestigen er pulverlakeret.
Model: Freestand 2 til 2,5 meter
Pris: 3.199,-
Fragt: Afhænger hvor i landet du bor
Tilbehør: Forhandler ikke tilbehør 
Forhandler: Hubertushuset, Ringsted
Telefon: 5761 1360
hurbertushuset

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj