Register
A password will be e-mailed to you.

I weekenden sluttede knap 14 dages skydning på Ulfborg skyttecenter, hvor Zeiss, Norma, Sauer og A-tec kunne vise deres nye produkter frem for samarbejdspartnere fra hele Skandinavien. Temaet var felt- og distanceskydning med bl.a. bevægelig mål på 600 m afstand.

Skydningen foregik med Sauers nye model 404 med påmonteret Victory V8 4.8-35×60 ASV Longrange sigtekikkert fra Zeiss og der blev skudt med Norma .308 W Tipstrike jagtammunition.

Det er fjerde gang Zeiss arrangerer felt- og distanceskydning i Ulfborg.

Dagens program var produktpræsentation  om formiddagen og feltskydning konkurrence om eftermiddagen. Feltskydningen foregik med anlæg på rygsæk, liggende-, siddende- og knælende skydestillinger og fra skydestok for at virke så jagtrelastisk som mulig.

Thomas Danielsen

Thomas Danielsen fra Zeiss præsenterer dagens grej for deltagerne. Der skal skydes med den nye Sauer 404 med Victory V8 ASV Longrange sigtekikkert fra Zeiss.

Først når udstyret var indskydt på 100 m med Norma Tipstrike .308W, 11 gram jagtammunition blev deltagerne fordelt på det store skydeområde.

Victory V8 Long range shooting

Den nye Victory V8 4.8-35×60 ASV Longrange sigtekikkert fra Zeiss lander på det danske marked til september og prisen forventes at være omkring 23.500 kr.

VildsvinebanePå vildsvinebanen havde vi for en kort periode fornøjelsen af at skyde med Sauer 303 Synchro XT (halvautomatisk) med sigtekikkert fra Zeiss model Victory V8 1.1-8×30, som bl.a. er designet til skydning mod bevægelige mål. Vildsvinene kommer “løbende” på ca. 45 meters afstand.

600 m bane

Målene kan lige fornemmes mellem de to hvide Zeiss flag på 600 meters afstand.

På 600 m banen var et af målene en stålplade på 1×1 m (Den er ikke særlig stor på den afstand) og en bevægelig skive svarende i størrelse til torsoen på et menneske. Her kommer udstyret på prøve, og det er vigtigt at kompensere for vind og ikke mindst få stillet sigtekikkerten på den rigtige afstand og indstillet parallaksen. Parallaksen er vigtig med skud på denne afstand.
Holdes øjet ikke præcis samme sted ved hvert skyd, vil træfpunktet forskyde sig. Det vil sandsynligvis betyde et forbiskud på den afstand.

Du kan kontrollere sigtekikkerten for parallakse fejl, ved at lægge riflen stabilt og sigte på et punkt på 100 m afstand. Kig gennem kikkerten og flyt øjet fra side til side. Flytter trådkorset sig fra sigtepunktet har du en parallakse fejl.  Det den nye Victory V8 sigtekikkert kompensere for.

600 m bane

Der var også mulighed for at prøve Blaser R8 .338 Laupa Mag med lyddæmper fra A-TEC på 600 meters banen.

Norma ammunition long range banen

På long range banen var der forskellige mål på mellem 240 og 540 m afstand. På de små to uger skydningen står på, afskydes der omkring 35.000 stk. Tipstrike patroner fra Norma.

Norma Tipstrike 100 m

Norma Tipstrike 600 m

Der er stadig masser af energi i projektilet fra Norma Tipstrike .308W, 11 gram efter 600 m.

Norma stand

 

Norma a-tec tidsskydning

Her skyder holdet på tid mod hinanden. Første disciplin er at ramme tre mindre stålplader placeret på hhv. 120, 140 og 300 m. Der er tre mål og tre skud i magasinet. Næste disciplin var at ramme tre lerduer fra fritstående skydestilling på 50 m afstand og sidste disciplin var at ramme en vandmelon på samme afstand.

Lyddæmper A-TEC

En af de nye lyddæmper modeller fra A-TEC, som netop er kommet på markedet.  Modellen på billedet er en A-TEC 150 (.308 W), som dæmper med 32 dB og har en vægt på 408 g.  Modellen går 80 mm ind over piben og forlænger riffelængden med ca. 150 mm.

Elefantjagt 458 Lott

Den sidste bane på dagens feltskydning var elefantjagt med Sauer 202 kaliber .458 Lott med 35,6 g projektil.

458 Lott vs 308 WTil højre .458 Lott med 35,6 g projektil og til venstre .308 W Tipstrike med 11 g projektil.

458 lott 308 W

Projektilet til højre er fra kaliber .458 Lott (35,6) restvægten er 25 g.  Til venstre projektilet fra .308 W Tipstrike (11 g) med en restvægt på 6 g. Begge projektiler er skudt mod sand.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj