Register
A password will be e-mailed to you.
Ulvekobbel Foto Douglas Smith

Foto af et ulvekobbel fotograferet i en amerikansk naturpark. Foto Douglas Smith, Flickr.

I slutningen af januar i år optog Ulvetracking.dk flere hyl, som er en gruppe frivillige, der arbejder for at registrere ulvens bevægelsesmønster i Danmark med det formål at understøtte dansk ulve forskning.

På en unavngiven lokalitet i Jylland optog to mand flere hyl, der efterfølgende blev sendt til nærmere analyse i England hos en af verdens førende forskere i ulve hyl, Holly Root-Gutteridge fra Nottingham Trent University (NTU). Hun har bl.a. været med til at udvikle et computerprogram, der kan identificere hyl fra individuelle ulve med meget stor nøjagtighed.

Læs også: Ulvehvalpe i Danmark

Forskerens vurdering af lydoptagelserne

Hendes kvalificerede vurdering er at der mindst er to voksne, muligvis tre voksne. Hun vurderer endvidere at det er en han og hun, og det trejde hyl kan stamme fra en ældre unge fra sidste år. Derudover kan der gemme sig en fjerde ulv i lydoptagelserne, men det er meget svært at konkludere. Det betyder altså, at Danmark har sit første ulvekobbel i 200 år.

Hør lydoptagelserne og læs hele Holly Root-Gutteridge konklusion på ulvetracking.dk

Hvad er et ulvekobbel?

Ulven er et flokdyr som lever i kobler . Et ulvekobbel består typisk af hannen og hunnen, alfaparret, samt deres afkom fra de senest to år.
Når ungerne bliver kønsmodne fordrives de fra flokken og strejfer rundt alene og kan stifte nye kobler.

 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

3 Responses

  1. Rasmus

    Vi har selv haft ulve ude omkring os (og har det sikkert stadigvæk).
    Vi fangede en ulv på et billede, men det er så utydeligt, at det næsten er ligegyldigt. De har taget adskillige får og rådyr i omegn og efterlader kun skroget.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj