Register
A password will be e-mailed to you.
Ulvekobbel Foto Douglas Smith

Foto af et ulvekobbel fotograferet i en amerikansk naturpark. Foto Douglas Smith, Flickr.

I slutningen af januar i år optog Ulvetracking.dk flere hyl, som er en gruppe frivillige, der arbejder for at registrere ulvens bevægelsesmønster i Danmark med det formål at understøtte dansk ulve forskning.

På en unavngiven lokalitet i Jylland optog to mand flere hyl, der efterfølgende blev sendt til nærmere analyse i England hos en af verdens førende forskere i ulve hyl, Holly Root-Gutteridge fra Nottingham Trent University (NTU). Hun har bl.a. været med til at udvikle et computerprogram, der kan identificere hyl fra individuelle ulve med meget stor nøjagtighed.

Læs også: Ulvehvalpe i Danmark

Forskerens vurdering af lydoptagelserne

Hendes kvalificerede vurdering er at der mindst er to voksne, muligvis tre voksne. Hun vurderer endvidere at det er en han og hun, og det trejde hyl kan stamme fra en ældre unge fra sidste år. Derudover kan der gemme sig en fjerde ulv i lydoptagelserne, men det er meget svært at konkludere. Det betyder altså, at Danmark har sit første ulvekobbel i 200 år.

Hør lydoptagelserne og læs hele Holly Root-Gutteridge konklusion på ulvetracking.dk

Hvad er et ulvekobbel?

Ulven er et flokdyr som lever i kobler . Et ulvekobbel består typisk af hannen og hunnen, alfaparret, samt deres afkom fra de senest to år.
Når ungerne bliver kønsmodne fordrives de fra flokken og strejfer rundt alene og kan stifte nye kobler.

 

3 Responses

  1. Rasmus

    Vi har selv haft ulve ude omkring os (og har det sikkert stadigvæk).
    Vi fangede en ulv på et billede, men det er så utydeligt, at det næsten er ligegyldigt. De har taget adskillige får og rådyr i omegn og efterlader kun skroget.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.