Register
A password will be e-mailed to you.

Jeg har taget jttegn i april og er nu ved at øve på flugtskydebane.¨Spidsduer og bagduer er ikke noget problem meeeeeen højre og venstreduer flyver glade videre uden at være ramt. Jeg er frustreret fordi jeg i starten havde rigtigt godt fat i dem, men nu er det sgu for ringe. Jeg får en masse gode tips af ældre mere erfarne jægere men det er næsten mere forvirrende end godt er, de mener det godt men deres tips er meget forskellige. Jeg skal til haglskydeprøve sidst i august og det er altså vigtigt for mig at få styr på det her inden. Har I nogen gængse tips eller øvelser ? Får altid at vide at jeg er under og bagefter.

14 Responses

 1. børge

  Hvor kommer du fra
  Jeg har hjulpet mange så hvorfor ikke også dig
  en udfordring for dig og mig er altid spændende

  Svar
 2. Thomas

  Jeg er også nyjæger og skal op til haglskydeprøve på et tidspunkt, jeg har også haft fornøjelsen af at være ude med et par instruktører, uden det rigtig gav mig noget.
  – Min svigerfar derimod gav mig et rigtig godt råd tid sideduerne, udover det med at hode godt foran osv. men stå lidt i skovskiderstilling med ansigtet i den retning hvor du ønsker at skyde, og drej kroppen hen til kasteren, så får man ikke et unaturligt vred i kroppen i skudøjeblikket. 🙂

  Knæk og bræk 🙂

  Svar
 3. Michael Fredberg

  Jeg er selv nyjæger og havde indtil for nyligt også en del problemer med sideduerne. Jeg har fået råd og vejledning af forskellige instruktører og det eneste (groft sagt) jeg fik ud af det, var en erkendelse af at instruktørerne er gode til at skyde, men ikke havde de pædagogiske egenskaber til at lære MIG at ramme.
  Siden er jeg faldet over teknikken “Accelererende foranhold” og det virker for mig. Jeg faldt over teknikken i et afsnit af Jagtmagasinet, der hedder “Skydeskolen 1 – Haglskydning”. Afsnittet kan ses for ca. en tyver på:
  http://jaegerforbundet.dk/Lej-film.1771.aspx
  Knæk og bræk

  Svar
 4. Andreas Rasmussen

  Kære Gæst 🙂

  Jeg vil starte med at sige tillykke med dit jagttegn og så vil jeg give Mikkel Hedegaard -Degn helt ret. Du skal investere i en skydeinstruktør, han behøves ikke at være jæger, men han skal vide hvad han laver.
  Jeg er selv nyjæger og har taget jagttegn i år. Jeg var til jagtprøven d. 14 maj og var på skydeskole 2 gange inden jeg gik til haglprøven. For mig var det vigtigt at min instruktør forklarede hvordan gevær og skuldring fald. Han var med til hvert eneste skud, både dem som gik godt og dem som gik dårligt. Han forklarede hvorfor det enkelte skud var godt eller dårligt. Han blev ved med at hjælpe med foranhold og sving hastigheder og justering af positur i forhold til skud afgivelse.
  Instruktør kan også hjælpe dig i forhold til om du skal sigte lige på duen eller over den, det afhænger både af din måde at skuldre geværet på, men også din sigteskinne.
  Nu ved jeg ikke hvor du bor i landet, men hvis du bør i østjylland, så vil jeg klart anbefale dig at tage en tur på Havndal Skydebane. Jeg ved at de gerne vil lære dig at skyde og ramme. Det er desuden den bedste skydebane i østjylland 😉

  Håber du når at se mit indlæg og at du når at komme på skydebane og få dig en instruktør time inden du skal til haglprøven.

  Knæk og bræk
  Andreas, Nyjæger.

  Svar
 5. christian

  Personligt, så ville jeg kontakte den lokale skydebane/jagtforening og få mig en fast instruktør, som du kan gennemgå den pågældende bane med nogle gange. I min lokale forening elsker de at hjælpe nyjægere, og er sikker på at det samme gælder i de fleste foreninger/skydebaner.

  Svar
 6. Mikkel Hedegaard -Degn

  Hold hold hold, det her forvirre jo manden ligeså meget som alle de ‘gode’ råd folk kommer med på skydebanen.

  – rigtigt nok, tørtræningen skal være iorden, og det klares nemmest hjemmefra ved at smide bøssen til skulderen 10-20 gange om dagen indtil den sidder samme sted hver gang, tror nu ikke det er her problemet ligger vis du siger du har fint hold i bagduerne.

  – langt de fleste skydebaner herhjemme stiller en skydeinstruktør til rådighed, en time med ham og så er du langt. Det skal være en der ved hvad han laver og ikke de 20jægere der står i baggrunden og kloger sig.

  Hvor i landet er du fra? Måske vi kunne finde ud af noget eller jeg kan måske anbefale en, alt efter hvor i landet vi er.

  Svar
 7. thomas

  Prøv om det er det forkerte øje der er det styrende jeg har haft samme problem . Lav en cirkel med tommel og pegefinger sigt med begge øjne luk det du ikke bruger .flytter cirklen sig så er det forkert .jeg har købt noget knæk lys til at sætte på løbet

  Svar
 8. Thore

  Prøv konstant at tænke på at holde foran duen, noget der ligner 1,5 meter foran i stille vejr og så et stykke over ( 0,5 – 1 meter). I starten er det underligt at være så langt foran og over duen, men når først den smadre er det jo ligegyldigt.
  Måske du kan prøve at pege med geværet i stedet for at sigte langs løbet.

  Svar
 9. Laurits Frydenlund

  Jeg lærte at skyde ved at gå på skydebanen og blive ved indtil jeg ramte. Da jeg så ramte prøvede jeg at gøre det samme igen. Du er nødt til bare at træne og selv finde ud af hvor du rammer.

  Svar
 10. Morten Troelsen

  du skal godt foran lerduerne og nok også mere end du synes virker rimeligt.
  Der er ellers mange gode råd og hjælp at finde i jagtforeningerne, det er nok mere et spørgsmål om at du får din egen instruktør alene på skydebanen. Det vil nok give dig lidt ro på. Og derfra er det masser og træning.
  Tørtræning, som Nikolaj henviser, til hjælper rigtig meget.
  Held og lykke.

  Svar
 11. ove

  jej har lige fået jagttegn og har prøvet at skyde lerduer men uden held har været på banen 3 gange

  Svar
 12. Nikolaj Brandt

  En råd du sikkert har fået af mange, er at du “bare” skal træne, træne og træne. Det er også rigtigt, men du skal naturligvis træne det rigtige.
  Vi har tidligere produceret en film omkring tørtræning, som gerne skal gøre dig til en bedre haglgeværskytte.

  Du kan se den her:
  http://jaegernesmagasin.dk/artikler/skydeskolen-tortraening-haglskytte

  Det er ikke ualmindeligt at holde 1 – 1,5 meter foran sideduerne.

  God træning og held og lykke med haglskydeprøven.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj