Register
A password will be e-mailed to you.

Hvad kommer den kommende lovændring egentlig til at betyde for jægerne, og for udstedelse af jagttegn, hvis man ikke har indberettet sit vildtudbytte, og må man overhovedet opbevare riflede våben og ammunition, hvis man ikke har gyldigt jagttegn?

Det skriver Jægerforbundet om på deres hjemmeside.

Når loven implementeres kommer det til at betyde, at en jæger ikke kan få fornyet sit jagttegn, uden at have indberettet sit vildtudbytte, også selvom man ikke har været på jagt, og derefter intet har skudt. Man skal altid indberette, også selvom det er et stort rundt 0, man har at indberette.

Bekendtgørelsen om jagttegn vil også bliver ændret, så man har mulighed for at udskyde indberetningen i op til et år, altså til senest den 31. marts i det efterfølgende år.

Derved vælger man selv, hvornår på året man indløser jagttegnet, men indberetningen skal være foretaget forinden, ellers bliver jagttegnet ikke udstedt. For det er det vigtigste med den nye ændring, at vildtindberetningen bliver lavet, så vildtstatistikken bliver så korrekt som overhovedet mulig.

Her er det opbevaring af riflede våben og ammunition kommer ind i billedet, for det må ikke opbevares derhjemme, hvis man ikke har gyldigt jagttegn. Derfor er det vigtigt, at man får indberettet vildudbyttet og betalt for det nye jagttegn, inden de gamle udløber.

Dette gøres nemmest elektronisk via ’mit jagttegn’ på nettet.

Jægerforbundet skriver endvidere, at de bakker op om de nye regler, dog med det forbehold, at man har mulighed for at indløse jagttegn henover hele året, ligesom reglerne foreskriver i dag.

Kilde: Jægerforbundet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj