Register
A password will be e-mailed to you.

En faldende bestand af kortnæbbet gås får Vildtforvaltningsrådet til at anbefale et midlertidigt stop for januar-jagt på gåsen næste år, altså januar 2016. På to jagtsæsonener er bestanden af kortnæbbet gås faldet fra 82.000 til 59.000.

Bestanden er dermed under bestandsmålet på 60.000 gæs, og et enigt Vildt-forvaltningsråd anbefaler nu, at der bliver lukket for jagt på kortnæbbet gås i januar i den kommende jagtsæson.

Det ønske har miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen lyttet til og sendt en ny jagttidsbekendtgørelse i høring. Ændringen består i forhold til den gældende bekendtgørelse i at jagttiden på kortnæbbet gås ændres fra den nuværende periode fra 1/9 – 31/1 til 1/9 – 31/12.

Baggrunden for ændringen er den internationale plan for kortnæbbede gæs, som har en målsætning om at holde bestanden af kortnæbbet gås stabil på omkring 60.000. Den nuværende bestand er opgjort til 59.000 og er dermed under bestandsmålet. Forvaltningsplanen for de kortnæbbede gæs følger et adaptivt koncept, hvilket indebærer, at jagten løbende tilpasses afhængigt af, hvor tæt på målet bestandens størrelse befinder sig og af en forudsigelse af hvor mange ungfugle, der forventes at returnere fra ynglepladserne.

Efter høringen skal miljø- og fødevareministeren endeligt godkende den reviderede jagttidsbekendtgørelse.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj