Register
A password will be e-mailed to you.

Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund udsatte en såkaldt judas mårhund på Nørholm hede nordøst for Varde.

En mårhund som er blevet fanget levende, steriliseret og udstyret med et GPS-halsbånd kaldes en judas mårhund. Judas mårhunde benyttes til at finde andre mårhunde i det pågældende område. Mårhunden er monogam, hvilket betyder at den finder en mage og bliver hos sammen med denne.

Når en judas mårhund har fundet sig en mage, vil det kunne ses på GPS’en at mårhunden forbliver på den samme position og dermed er der stor sandsynlighed for at der er bid.

Læs også: Judas mårhund svømmet væk fra Mors

Herefter kan mårhundereguleringsjægerne rundt om i landet rykke ud sammen med de lokale jægere.

I tilfældet her, hvor mårhunden er udsat på Nørholm hede, er det mårhundereguleringsjæger Peter Schmidt, der i samarbejde med Nørholm Jagtselskab rykker ud.

Peter Schmidt dækker kommunerne Esbjerg, Fanø og Varde og han kan træffes på tlf. 2424 1787 eller email rsn@dbmail.dk.

Find flere mårhundereguleringsjægere i Danmark her.

Se også filmen: Sådan ser en mårhund ud

Kilde: Benny Baagø (Mårhund sat fri ved Nørholm Gods – skal finde sine artsfæller) på jv.dk

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj