Register
A password will be e-mailed to you.

Nu bliver jeg sku nødt til at komme med et indlæg i denne hjortedebat.

Målet er at der opnås et større antal hjorte ( altså en mere lige kønsfordeling) og deriblandt flere voksne hjorte. Det er en kendsgerning at der er alt for mange hinder og kalve på mange områder og næsten ikke nogle hjorte. Jeg er helt enig med, at det vil hjælpe at fjerne september jagten. Men så udvid jagten på hinder og kalve i februar.

Det at få store hjorte er det mest simple i verden. LAD VÆRRE MED AT SKYDE DE SMÅ.

Mit forslag er, at man i femtiden har en lovgivning der siger følgende:

Der må skydes 6 ender(normalt betegnet som en dårlig 2 års hjort ), herefter er de fredet indtil de er 12 til 14 ender.

Problemet er løst og så er der ikke nogle grunde til alt det med laug, der ikke løser noget når man giver lauget lov til at skyde mellemhjorte.

Dette er godt for alle både store og små jordejere, da der vil komme flere voksne hjorte og dermed har alle en chance for at skyde en voksen hjort.

Mvh.

Christian Vincents Iuel

One Response

  1. Halvor Skov

    Hjorte bør fredes i september det er uetisk at skyde og smide kødet væk for de er i brunst-i andre lande fredes dyr når de er i brunst,og det er alle de små der bliver skudt for det er dem der bliver jaget ud.Tænk hvor lang tid af kronvildt liv de kan føle sig fredet.Så hellere skyde en time før og efter solen står op og ned i oktober.Så fred hinder i
    januar da der er en stor kalv i dem på den tid af året.Nu er jeg landmand og sender jeg køer på slagteri med sådan en stor kalv,så er jeg tæt på at komme i fængsel.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.