Register
A password will be e-mailed to you.

Løse hunde

I går havde jeg en af de mindre gode oplevelser. På min tur rundt i skoven, for at tjekke rævegravene, vil min ruhårede dværggravhund  pludseligt ikke lystre mig, og trækker helt vildt i linen for at komme ind i skoven, først skældte jeg hende ud, og sagde hun skulle gå pænt, men hun ville bare i den anden retning…… nå tænkte jeg, så vis mig hvad det er du vil. Hun går lyn hurtigt på spor, og 20 meter inde i skoven ligger et rålam, som forsøger at komme væk. Gravhunden får fat i halsen, og forsøger at holde dyret, (hun vejer 5 kilo) så jeg kommer hurtigt frem og hjælper hende. Det viser sig så at det er et rålam, hvor det meste af den ene bagkølle er bidt væk, af det der ligner en eller flere hunde.  Ikke langt fra hvor det ligger er en indhegning med ny kultur, så jeg gætter på at det er blevet presset op mod hegnet, og er så der blevet angrebet. Det var en ufatteligt barsk oplevelse at stå der med et levende rådyr, som på trods af at det meste af bagkroppen var væk, forsøgte at flygte.

Jeg fik selvfølgeligt hurtigt fundet kniven frem, og aflivede dyret med et nakkestik, så det var væk omgående, men må alligevel indrømme at jeg var lidt rystet over oplevelsen.

Jeg tilbringer rigtigt meget tid i skovene, og har bedt i 100 vis af gæster om at sætte snor på deres hund, og i de fleste tilfælde fået beskeden, min lille vovse kan da ikke drømme om at gøre nogen dyr noget, Men det går altså galt nogen gange. Jeg kan selvfølgeligt ikke vide om det er løse hunde, hunde som har strejfet eller hvordan det er sket. Men jeg syntes alligevel at alle skal huske på at de fleste hunde har jagt instinkt, så hold dem i snor når du er gæst i skoven.

Min lille Rikke pige, hun fik selvfølgeligt masser af roser for ulydigheden……….

God weekend

John

2 Responses

 1. J.A.Jensen

  Det var da en kedelig oplevelse, gudskelov at din lille hund ikke gav op, og kanon at hun har modet til at gå i halsen på et dyr der er så meget større… Min gamle Jack-Russel terrier gjorde det en gang med en rå, som efter et haglskud lidt bag-til på bladet hoppede 20 meter med ham hængende i halsen, før jeg fik indhentet den, og fik affanget… der blev løftet på hatten fra alle kammeraterne… Din lille "seje" hund får ligeledes et "løft på hatten" herfra.

  Har du anmeldt det…? ellers bør du nok gøre det, så hvis det skulle ske igen, ikke er en "førstegangs-forseelse".

  Knæk og bræk med gravjagterne (og selvfølgeligt også jagt i almindelighed) Gravjagt er godt nok savnet, efter at jeg sidste år måtte aflive hunden, efter 11½ års "tro tjeneste".

  Svar
 2. Kenneth Jensen

  "Dræber-maskiner"

   

  Jeg har før mødt løse hunde i skoven og henstillet folk til at de holdte dem i snor. Nogen har nærmest sagt jeg ikke skulle lege politi betjent, men de fleste har da bare taget hunden i snor.
   
  Jeg har brugt tid på at fortælle folk at deres lille skøde hund, som sover trygt i sofaen kan være en dræber maskine i naturen, men folk tror jeg er gal for jeg kender ikke deres hund.
   
  Din beretning taler sit tydelige sprog og korrekt, når hunden har fjolet rundt i skoven går dens naturlige jagt instinkt i gang, også selvom den normalt står og spiser af madskålen i køkkenet og sover i sofaen.
   
  God weekend.
  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj