Register
A password will be e-mailed to you.

Knap 100 jægere indviede ny grisebane på Nordeuropas største skydebaneanlæg i Vingsted.

På vildsvinejagt har du kun et brøkdel af sekund til at træffe den rigtige beslutning, når byttet skal nedlægges. Vildsvinejagt kræver træning og atter træning, fortalte næstformand i Skydebaneforeningen Danmark, Kristian Ebbensgaard, da han sammen med direktør Hans Henrik Lamp indviede Vingsted Skydebaners nye grisebane med de første serier af skud.

Jeg er utrolig glad og stolt af, at vi i dag kan indvie den nye grisebane i Vingsted. Banen er et resultat af et godt samarbejde med Vejle Kommune og dygtige underleverandører, der har udviklet en bane, hvor jægerne kan få trænet under meget autentiske forhold, inden de skal på drivjagt“, fortalte Kristian Ebbensgaard.

Den blot ottende bane i Danmark

Grisebanen i Vingsted er den blot ottende 50 meters grisebane i Danmark og den eneste i det sydlige Jylland. Banen har derfor længe været efterspurgt af brugerne af Vingsted Skydebaner. Det fortæller Hans Henrik Lamp, direktør i Skydebaneforeningen Danmark.

Grisebanen har stået øverst på jægernes ønskeseddel i flere år, for der er et stort behov for at træne de helt særlige forhold, vildsvinejagt kræver. Derfor glæder det os i Skydebaneforeningen Danmark, at vi nu kan tilbyde træning på grisebanen i Vingsted“, fortæller Hans Henrik Lamp, der med et korps af dygtige, uddannede instruktører også tilbyder jægerne at tage det certifikat, skydning af vildsvin i udlandet mange steder kræver.

8.000 jægere besøger årligt Vingsted Skydebaner

Vingsted Skydebaner har besøg af godt 8000 jægere om året. Med den nye grisebane forventer Skydebaneforeningen Danmark, at det tal vokser. En af jægerne, der fremover vil bruge Vingsted Skydebaner mere, er 49-årige Poul Christensen fra Hinnerup Jagtforening.

I november skal jeg på drivjagt i Polen. Vildsvin er et hurtigt dyr, og det er slet ikke så let at ramme. Men med åbningen af grisebanen i Vingsted har jeg fået et optimalt sted, hvor jeg kan træne skydning af vildsvin under realistiske forhold“, forklarer Poul Christensen, der allerede har planlagt 2 – 3 skydninger på den nye grisebane.

Grisebane bookes i nyt bookingsystem

Bookning af grisebanen er nu mulig i et helt nyt bookingsystem. – Vi har i det sidste halve års tid arbejdet med at udvikle et nyt bookingsystem, og indvielsen af grisebanen markerer også, at det nye system ny åbnes, afslører Hans Henrik Lamp.

En af fordelene i det nye bookingsystem er, at du kan foretage straksbooking. Det betyder, at du kan booke en bane med din mobiltelefon, hvis du får lyst til at skyde på f.eks. grisebanen eller hjortebanen, når du er på skydebaneanlægget. Kort efter din booking modtager du en kode, så du kan låse baneanlægget op. Sammen med de skydekort, du har købt i Skyttebutikken, kan du kort efter din booking skyde på den valgte bane. Det er let og enkelt, og vi har store forventninger til det nye system, der vil betyde flere skydninger på Vingsted Skyderbaner“, forudser en glad direktør, der naturligvis ramte plet, da han forsøgte sig på den nye grisebane.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj