Register
A password will be e-mailed to you.

Dansk Land og Strandjagt har netop indsendt høringssvar til Fødevarestyrelsens ændring af hygiejnebekendtgørelsen. Det er fint nok at jægere nu får lov til at sælge nogle enkelte vildtarter ved ”Stalddøren”, men kendsgerningen er jo, at langt de fleste vildtarter, må man ikke sælge, en vanvittig restriktion, som blev indført i 1994 i jagtloven.

Dansk Land og Strandjagt betragter denne restriktion, som et overgreb på den private ejendomsret, som helt bør fjernes, så alt vildt der lovligt er nedlagt efter ”Bekendtgørelse om jagttid for visse pattedyr og fugle m.v.” og “Bekendtgørelse om vildtskader” lovligt kan sælges.

Hvis fremtidig fredninger, som det er sket med de store måger , hviler på at de ikke bliver spist, bl a. fordi de ikke må forhandles, så er det vigtigt at feks. jagten på ederfugle hannerne ikke lider samme skæbne, fordi hverken private eller vildthandlere må omsætte dem.

Frit salg af fisk fra fritidsfiskerens garn, burde ligeledes være fuldt lovligt, som ”stalddørssalg”.

Læs også: Jægere må snart sælge renset vildtkød

Dansk Land og Strandjagt høringssvar til Fødevarestyrelsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj