Register
A password will be e-mailed to you.

Baggrunden for Viper Flex

Efter at have gået på jagt i mange år, var det klart, at uden en ordentlig skydestok, måtte man afstå fra mange chancebetondede skud.
Erfaringen viste at de fleste skudchancer ved pürschjagt opstår i/over højere vegetation og dermed skulle afgives stående, hvis de skulle tages.
Den stående er den mest ustabile skydestilling, selvom man anvender fast anlæg. Markedet blev undersøgt, men der var intet der kunne opfylde kravet til funktion, brugervenlighed og stabilitet. Valget var derfor let, det bedste der fandtes, måtte vi selv videreudvikle.

Dobbeltstok skydestok

Denne type dobbeltstok vil øge evnen til et sikkert skud, til op imod det dobbelte, i forhold til skud afgivet med traditionelle to og trebenede skydestokke.
Ikke at vi på nogen måde opfordrer til for lange skud, men de skud man afgiver, bliver alt andet lige, afgivet mere sikkert. Men først og fremmest er det kombinationen af et stabilt anlæg, der ikke larmer, når der en foldet ud, som er stokkens force.

Den er låst af en klemme og en pal i sammenklappet stilling og ved udklapning frigives palen og dermed kolbestøtten, automatisk, helt lydløst.

Efter 3 års løbende forbedring, er vi nu stolte af præsentere Viper-skydestokken, som vi mener er det ypperste på markedet.
Konceptet er løbende blevet afprøvet og testet af flere jægere, og det er deres tilbagemeldinger, der har været medvirkende til at forme produktet.
Stokken kan med fordel bruges som støtte til håndkikkerten, når områder skal afsøges. Har man afstandsmåler er det også en fordel med noget stabilt støtte, når et punkt skal rammes med laseren.

Betjening

Den kan betjenes med én hånd, og er man tæt nok på i situationen, kan den sagtens anvendes som en almindelig tobenet skydestok.

  1. Stokken tilpasses ved at trykke de to knapper på skalarøret overfor hinanden ind og vride rørene en smule ved at trykke på hængslet, så knappen går fri af hulrækken og trække benene ud.
  2. Når højden er fundet, lige under næsen, aflæses tallet på skalaen. Samme metode anvendes til det andet ben.
  3. Skydestokken er nu tilpasset til skyttens skydehøjde, én gang for alle. Det er blot at huske tallet.
  4. Stokken kan i øvrigt anvendes både til stående og knælende skydestilling.
  5. Stokken er slank og kan ofte ligge i våbenkufferten, ved siden af riffelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj