Register
A password will be e-mailed to you.

Søndag d. 16 maj 2010, kl. 05.09, vil altid stå printet i mit hoved, for der fik jeg min første buk.

På vej til min skydestige, så jeg at der gik en lille spidsbuk i kanten af min remisse, så jeg listede de sidste par meter, for ikke at skræmme den væk.
Jeg havde dog ikke andet end lige sat mig til rette, før den viste stor interesse for min skydestige, troede jeg, for lige nedenfor mig kom pladsbukken frem og styrede direkte over for at smide ham ud af området.
Men bukkefeberen ramte mig, så jeg besluttede mig til at vente lidt, han gik også bare rundt i remissen, for at se om der var andre forstyrrende elementer.

Til alt held kom han ud ca. 80 meter fra mig og gik langsomt frem, med bredsiden til. Men selvom  jeg piftede, gik han roligt videre, uden at vise nogen tegn på at stoppe. Da  bukken gik så langsomt, vurderede jeg derfor at det var sikkert og forsvarligt at afgive skud.
Efter en spurt på små 100 meter, faldt bukken også om og var død. Det må blive starten på et godt bukkejægerliv.

Jeg bruger en jagtriffel Tikka T3 lite, stainless, med en Tasco world class 3-9×40 sigtekikkert.
Og jeg skyder med en kaliber 308 win med en Lapua Speer mag-tip kugle på 11,66 gram.

Bukkejagt historie af Jess Christensen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. mikkel.kring

  Tillykke med den flotte buk. Det  er en rigtig fin seksender, en mange, indklusiv jeg selv gerne vil skyde i danmark, rigtig flot. 

  Et lille hint. Det er fint at transportere et nedlagt dyr i en balje eller andet i den stil. Af respekt for vildtet bør det efter min mening ikke fotograferes i denne beholder. 

  så næste gang bør du ligge det pænt på græs eller et andet sted i naturen inden fotografering.

   

  Venlig hilsen 

  Mikkel Kring

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj