Register
A password will be e-mailed to you.

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 stk. edderfuglebryst
  • 150 gram røget bacon i tern
  • 1 stort løg, grovhakket
  • 250 gram champignon
  • Smør og olie
  • Fløde
  • Evt. lidt fond eller bouillon
  • Lidt maizena
  • Citronsaft
  • Salt og Peber

Marinade:

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 0,5 dl vand
  • 2,5 dl eddike
  • 3 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • Meget salt og peber
  • En del chili flager

Fremgangsmåde:

Alt fedtet skal skæres af edderfuglebrystet, da det kan give en trannet eller fiskeagtig smag.

Rør marinaden sammen Bryststykkerne skæres i tern eller skiver og lægges i marinaden i 2 døgn. Efter marineringen tages stykkerne op og aftørres med køkkenrulle. Gnid dem med salt og peber og brun dem af i hed olie i en gryde. Tag derefter kødet op og kast fedtstoffet væk.

Kom lidt smør i gryden og svits løg og bacontern. De afbrunede kødstykker kommes nu igen ned i gryden sammen med løg og bacon. Der hældes nu halvt fløde og halvt vand ved, eller endnu bedre halvt flæde og halvt bouillon, så det næsten dækker kødet. Lad herefter retten stå og småsnurre i ca. 30-40 minutter eller til de er helt møre.

De sidste 10 minutter kommes svampene ved. Tag kødstykkerne op og jævn saucen ganske lidt med maizena udrør i lidt fløde. Smag saucen til med citronsaft og – hvis det er nødvendigt – med salt og peber. Servere edderfugle kødet med saucen sammen med hvide eller brasede kartofler og gerne lidt letkogte grønsager til.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj