Register
A password will be e-mailed to you.

Det er tiden hvor agerhønsene går på reden. Hunnen ligger mellem ca. 10 og 20 æg, og hun ruger alene ca. 23-25 dage på reden. Efterfølgende bliver ungerne omkring reden i ca. 12 dage.

I øjeblikket kan du som lodsejer gøre dig nogle gode erfaringer ved at tage en tur rundt i dit terræn med ”agerhønse-brillerne” på. Ved en tur rundt på terrænet i agerhønsehøjde, kan du som lodsejer opleve de helt aktuelle udfordringer som markvildtet står overfor i agerlandet. Mange steder kan man se, at der ikke levnes meget plads til vildtet. Samtidig kan du også få indblik i hvordan den fremtidige indsats eventuelt placeres bedst på din ejendom i forhold til driften. Den viden du høster nu vil være værdifuld for koordineringen af tiltag, hvis du ønsker at igangsætte noget på dit terræn i fremtiden.

Vær yderligere opmærksom på den helt aktuelle udfordring der er, når der i disse dage tages slæt på markerne.
Danmarks Jægerforbund har været med til at udarbejde en folder om vildtvenlig høst sammen med NaturErhvervstyrelsen. Her kan du finde information om, hvordan du undgår at komme galt afsted med
grønthøsteren i forhold til vildtet.

Du finder folderen her: Vildtvenlig høst

Kilde: Markvildt.dk

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

  1. Tor Magne Veshovde

    Hei er en hobby oppdretter av Agerhøns på sørvestlandet i norge som har problem med å holde kyllingne i live di første dagene etter ruging. Er der noen i redaksjonen som kan si meg hvor lenge kyllingene skal ligge i rugemaskinen etter klekking og når begyner jeg og fore di. Bruker i dag vanlig kyllingfor. Har dere noen andre ting dere bruker og fore med. Håper noen kan svare meg. Hilsen T M.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj