Register
A password will be e-mailed to you.

Jeg havde håbet til det sidste, at jeg kunne nå at få min første bog udgivet senest den 15. maj. Men torsdag aften (14. maj) måtte jeg erkende at det ikke var muligt. Det ville heller ikke give mening, at forcere design og layout samt spare en sidste kvalitetskontrol af bogen, når der allerede var brugt ufattelig mange timer på projektet.

Hvorfor deadline den 15. maj? Fordi min første bog handler om bukkejagt.

Hvorfor skrive en bog?

Jeg elsker at formidle viden om jagt. Enten ved at dele ud af min egen viden og erfaring, eller ved at formidle Jeres jagtviden. Der er så utrolig mange dygtige danske jægere, som ved en hel masse om forskellige emner inden for jagtens verden. En viden jeg gennem de sidste 3 år har givet videre til Jer gennem film og artikler på Jægernes Magasin.

Nu er tiden så kommet til at udgive en bog.

Bogen henvender sig til nysgerrige, jagttegnsaspiranter og nye bukkejægere. Bogen er tiltænkt som en lærebog, der er let at læse og med masser af billeder og video.

Bogen vil kun være at finde elektronisk, altså en såkaldt e-bog. Ligesom vores film er gratis, så er e-bogen også gratis.

Tak!

Først og fremmest en stor tak til min tålmodige kone, for at give mig fred og ro foran computeren, og for at give den nødvendige opmærksomhed til mine 3 unger imens.

Tak til Härkila for at gøre projektet muligt.

Tak til Kim Lindgren fra Raavildt.dk. Dine kommentarer og sparring omkring råvildt var uundværlig.

Tak til Freddy Wulff fordi du ville skrive forordet til bogen.

Læs e-bogen Bukkejagt for begyndere herunder

Køb e-bogen i printvenlig PDF format

På opfordring har vi lavet e-bogen i et PDF format så du kan printe hele bogen ud – Den kan købes i vores webshop: Køb Bukkejagt for begyndere i PDF

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

6 Responses

 1. Flemming

  Kære Nikolaj
  Du fortjener ros for en meget fin bog skrevet i et godt sprog og stort set uden skæmmende stavefejl. Da det er en bog, som først og fremmest henvender sig til nye bukkejægere, har jeg dog et enkelt hjertesuk. Jeg synes, der mangler noget væsentligt, nemlig hvad jægeren bør gøre, når bukken ikke går ned i knaldet. Det drejer sig om afmærkning af jægerens position i skudøjeblikket, afmærkning af anskudsted, undlade selv at søge og rekvirering af registreret schweisshund. Desuden synes jeg, det bør pointeres, at der er ikke noget, der hedder forbiskud, før det er kontrolleret med schweisshund.
  Det skal ikke opfattes som en kritik, men jeg synes, at disse tilføjelser ville have kompletteret bogen.
  Mvh
  Flemming

  Svar
  • Nikolaj Brandt

   Hej Flemming,

   Tusind tak for din konstruktive tilbagemelding.

   Jeg har undervejs i skriveprocessen måtte stoppe op flere gange og tænke på formålet med bogen. Nemlig en let læselig bog om bukkejagt.

   Når jeg stoppede op, var det oftest fordi jeg var blevet meget detaljeret i skriveriet og kunne se, at såfremt jeg fortsatte, ville jeg ende i noget der var for deltaljeret ift. min målgruppe. Fx da jeg gik i gang med at beskrive forlænget drægtighed og da jeg forsøgte at placere råvildtet ud fra sit latinske navn på des stamtræ. Mit ræsonnement var, at den viden var overflødig i forhold til de personer jeg henvender mig til.

   Jeg var i gang med at skrive om skudtegn, bukkens reaktion ved forskellige kugleplaceringer, forskellige typer af schweiss og lign. Men jeg konkluderede at emnet hurtigt igen ville blive meget deltaljeret. Derfor fravalgte jeg faktisk at tage det med bogen.

   Desuden var min tanke også, at have et appendix med henvisning til landets schweisshundefører, men det valgte jeg ikke at tage det med, da sådan en oversigt er dynamisk.

   Jeg har læst din kommentarer flere gange, og må sige, at jeg faktisk er enig med dig. Sådan et afsnit burde have været en del af bogen. Efter en del tankerkan jeg godt se at emnerne du nævner kan beskrives og vises overordnet, uden det behøves at være alt for detaljeret. Den deltaljeret viden besidder schweisshundeføren som tilkaldes jo.

   Min næste udgave af bogen vil indeholde et kapitel om forbiskud, afmærkning, rekvirering af schweisshund osv.

   Endnu engang tak for din tilbagemelding, og for at gøre næste udgave af bogen endnu bedre.

   Mvh.

   Nikolaj

   Svar
 2. Christiane

  Enig. Det er blevet en meget flot, anvendelig, overskuelig og pædagogisk bog. 😉

  Svar
 3. Freddy Wulff

  Hej Nikolaj,

  Synes sgu det er en flot bog, du har lavet – og det siger jeg altså ikke bare fordi jeg fik lov at skrive forordet. Jeg synes du er kommet hele vejen rundt.

  Mvh

  Freddy

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj