Register
A password will be e-mailed to you.

Fredning af duer på vej

eu flag aprilsnar

Denne historie er årets aprilsnar 2012 fra Jægernes Magasin

Duer fredes for en 3-årig periode

Jægernes Magasin erfarer at lobbyister og jagtmodstandere i EU arbejder på en særfredning af ringduer i det nordlige Europa for en 3-årig periode.

Dette skyldes, at der de seneste år er blevet færre og færre ringduer i det sydlige og østlige Europa, idet de generelt mildere og mere ustabile vintre i Nordeuropa har betydet at duerne ikke længere trækker sydpå i det ”normale” omfang som tidligere.

Det har fået jagtmodstandere og lobbyister i EU til at arbejde på et nyt EU direktiv, som i værste fald kan betyde en fredning af ringduer i hele Skandinavien, Nordtyskland og dele af Polen for en 3-årig periode.

Direktivet, som det foreligger i sin nuværende form (udkast), vil medfører at der ikke længere vil være jagttid på duer, men at duerne i stedet kan reguleres i lighed med råger og rågeunger. Dette vil betyde at der fremover skal ansøges om reguleringstilladelse hos Naturstyrelsen mindst 4 uger før reguleringen kan begynde. Endvidere skal det dokumenteres, at der er foretaget andre vildtskræmmende foranstaltninger, som fx signalhorn, fugleskræmsler og lignende.

Er duejagten et afsluttet kapitel i Danmark?

Vedtages dette direktiv vil duejagt i Danmark være definitivt slut og det vil være tvivlsomt, hvilken form for duejagt der genindføres efter denne 3-årige periode.

Om dette arbejde i EU også er årsagen til at regulering af jagttiderne, som oprindelig skulle ske fra 1. april 2013, er udskudt med ét år, er vi ikke klar over.

Medlemslande i EU

Kortet herunder viser, hvilke lande der er medlem af EU. Det er specielt jagtmodstander fra Portugal, Spanien, Frankrig, Italien, Romanien, Bulgarien og Grækenland, som har arbejder på EU-direktivet.

eu kort
Hvad syntes du om at duejagten i Nordeuropa ophører?

Deltag i debatten herunder.

4 Responses

 1. maggidudi

  Jeg synes det er forkert at frede duer i Danmark på grund af at der ikke er nogen
  der flyver sydpå på grund af vejret , jeg vil sige at hvis de bliver fredet får vi en plage af duer i norden , men vi kan selvfølgelig prøve og skræmme dem med signalhorn, fugleskræmsler og lignende og så se om de flyver derned , jeg tvivler nu på det , men jeg kan nu heller ikke se hvorfor at andre fra udlandet skal bestemme om hvad vi skyder herhjemme , det styrer vi fint selv.

  Svar
 2. daahjorten

  Hvis det er rigtigt, så er der mere galt i EU end jeg umiddelbart troede… Der er tonsvis af duer og det er slemt nok at jagttiden først er 1. november.

  Svar
 3. Gitte Larsen

  Det er samme er gældende for Island, de har haft travlt i EU den 1. april 🙂 Det er ellers ikke det de er mest kendt for 🙂 🙂 

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.