Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtudstyr og jagttilbehør – Håndlavet kvalitet i læder

Vi har aflagt besøg hos Blond – lædermageren i Nyborg, fordi denne blog altid er ude efter unikke nyskabelser til vore brugere.

Blond fortæller, at han begyndte at interessere sig for læderets egenskaber for flere år siden, da han lavede skeder til sin egen fremstilling af knive. Læder kan formes, hærdes, opblødes, udsmykkes, syes, hvilket alt sammen giver et hav af muligheder for unikke frembringelser fortæller han og fortsætter – på et tidspunkt fik jeg muligheden for at arbejde fuldtids med læderet, hvilket fik mig til at tænke over læderets egenskaber i relation til brugerne af etuier. Jeg lavede en brainstorming over potentielle brugergrupper, hvorfor jægere og lystfiskere var de mest indlysende. At bære et gevær, en riffel, eller en fluestang i et læderetui, der endda er udsmykket med kundens initialer, og andet som kunden måtte ønske, måtte være tiltalende.

Der dukkede imidlertid det problem op, at disse kundegrupper IKKE kendte til sådanne lædervarer, da de ikke fandtes på markedet, og hvordan ønske sig noget som umiddelbart virker utopisk? Blond ser lidt eftertænksom ud, da han fortsætter. Denne problematik gjorde udbredelsen af mine lædervarer til en hovedopgave, sideløbende med fremstillingen af emner. Flere personer har i tidens løb sagt at jægere og lystfiskere allerede bærer deres ”våben” i etuier, og at det jo fungerer.

Nu har jeg en erhvervsmæssig fortid som rationaliseringsekspert, fortsætter Blond, hvorfor jeg har specielt øje for rækkefølger gennem en fremstillingsproces, hvorved fremstillingen lettes. Jeg ved da også at emne nr. 1 tager mere end den dobbelte tid i forhold til et lignende emne nr. 2 – Herudover er jeg selv af den opfattelse at naturlige materialer rummer egenskaber som efterhånden, delvist er gået i glemmebogen.

Blond smiler, mens han siger, at det er muligt han er en snob, men at udtage sit jagtgevær af et fuld punslet geværetui– sin jagtriffel – sin splitcane eller kulfiber fluestang af et etui, som er det eneste i verden, er nu noget ganske specielt.

Unikke og personlige læder etuier

Når jeg på denne måde kunne fremstille unikke – enkeltstående – og personlige etuier, er det blot et spørgsmål om at udbrede kendskabet til disse etuier – så skal kunderne nok komme. Behovet er der.

etui af læder til jagtvåben

Jægere og lystfiskere, specielt fluefiskere, har investeret mange penge i grej. Et gevær til 2.000 kr. skyder også, så hvorfor investere mere? Blond besvarer selv spørgsmålet – fordi vi glædes over at have noget smukt – funktionelt og personligt mellem hænderne, det er en mental proces. Hvorfor ikke glædes, endda dagligt over sine ejendele? Siger han. Vi påpeger at han må forklare mere om hvilke muligheder kunder har, og som betyder at flere og flere vælger etuier fra lædermageren.

Spørgsmål til lædermageren

Vi stiller Blond nogle konkrete spørgsmål med relation til etuier.

  • Kunden er med fra starten af fremstillingsprocessen – han har ønsker, og spørger – kan jeg pludselig få mine forbogstaver lavet om til et ”våbenskjold” med mine initialer i? JA
  • Kan jeg selv vælge farven på etuiet? JA
  • Kan jeg få punslet billedet af min første buk? JA
  • Kan hele etuiet udsmykkes med punslinger overalt? JA
  • Kan bæreremmen aftages – afkortes? JA
  • Man jeg vælge en speciel syning? JA
  • Kan du lave en flot taske til min kone`s fødselsdag? JA
  • Kan du lave min patrontaske om? JA
  • Kan du lave en bundstykkeholder til mit bælte? JA
  • Kan jeg få rabat? NEJ, Blond griner og siger at køberen af hans kvalitetslæder godt ved at Rabat er en by i Marokko.

Når du kun laver unika lædervarer, så afsmitter det vel på prisen? Blond svarer at alt er relativt, men at prisfastsættelsen er sat efter at han har opnået en rutine på opgaverne, en rutine der gør at kvaliteten af emnerne er meget høj – kanter er rundet, syninger er ensartede, spænder er fortrinsvis i messing, som ikke anløber, læderet er beskyttet med fedt ved levering, farver er forseglet o.s.v. Hvis jeg prisfastlagde emnerne ud fra 1. emne, blev prisen relativ høj, men jeg har brugt mange måneder på at opnå den nødvendige rutine, hvilket påvirker prisen i nedadgående retning.

Tag kontakt til Blond Lædermageren og hør om alle mulighederne.

Jagtgevær etui i læder

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj