Register
A password will be e-mailed to you.

Vil du gerne hjælpe med den kommende revision af jagtprøven? Så læs videre og få en unik mulighed for at bidrage til udfærdigelsen af den endelige skydetest.

Jagttegnsaspiranter skal i den kommende jagtprøve demonstrere deres skydefærdigheder og i den forbindelse søger Naturstyrelsen 120 nye jægere, som har fået jagttegn i perioden 1. april til medio juni i år.

Skydetesten vil blive anvendt som en del af beslutningsgrundlaget for, hvordan fremtidige jagttegnsaspiranter demonstrere deres skydefærdigheder med haglgevær.

Se også: Sådan foregår jagtprøven i dag

Skydetesten

De 120 nyjægere opdeles i tre grupper, som alle testes tre gange – før, under og efter testperioden, som finder sted 19. juni, 3. juli og 17. juli 2012 (alle dage er tirsdage).

Skydetesten foregår på Brande Flugtskydebane, Risbjergvej 60, 7330 Brande mellem kl. 11-20 og der skal afsættes ca. 30 minutter til selve skydetesten. Deltagerne modtager mødetidspunkt senere, for at holde ventetiden til et minimum.

Grupperne

Gruppe 1 gennemfører et forløb sammen med en professional skydeinstruktør og der udleveres ammunition mv. Der vil i alt være fire gange i perioden uge 25-28, hvor deltagerne skal til skydeinstruktion á ca. 4 timers varighed. Det er ikke tilladt for deltagerne at træne på egen hånd.

Gruppe 2 tildeles 10 skydekort á 24 lerduer samt 250 patroner til udvalgte skydebaner i Midtjylland. Deltagerne skal træne på egen hånd i perioden uge 25-28 og skyde alle 250 patroner.

Gruppe 3 må ikke skydetræne i løbet af testperioden, men der vil blive udleveret 10 skydekort á 24 lerduer samt 250 patroner til udvalgte skydebaner i Midtjylland, når testperioden afsluttes d. 17. juli 2012.

Se også: Sådan er haglpatronen opbygget

Deltag i skydetesten

Skydetesten gennemføres af Danmarks Jægerforbund og tilmelding skal ske til ved at sende en e-mail med navn, alder og telefonnummer til e-mail di@jaegerne.dk.

Deltagere som udvælges får svar på e-mail og det oplyses samtidig, hvilken gruppe de skal deltage i. Svaret sendes senest ud 12. juni 2012.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Karsten Lund Larsen, Danmarks Jægerforbund på e-mail: kll@jaegerne.dk eller på telefon: 8888 7547.

Hvad syntes du om, at fremtidige jagttegnsaspiranter skal demonstrere deres skydefærdigheder som en del af jagtprøven? Kom med din uforbeholdne mening herunder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj