Register
A password will be e-mailed to you.

Mårhunden spreder sig hurtigt i Jylland og alene det seneste halve år er der fanget mellem 20-25 mårhunde, hvoraf 10 er blevet genudsat som judas-mårhund skriver P4 Østjylland.

En judas-mårhund er en steriliseret mårhund, som får monteret en GPS omkring halsen og genudsættes i naturen for at finde en partner. Mårhunden er monogam, hvilket vil sige, at den har sin partner for livet. Ved hjælp af GPS’en kan jægeren finde frem til judas-mårhunden og aflive eller indfange parteren og lade judas-mårhunden blive i naturen og finde en ny mage. Metoden er effektiv i kampen om at nå et mårhunde frit Danmark i 2015.

Se filmen: Judas-mårhund udsættes

Mårhunden får 6-10 hvalpe per kuld og når ungerne forlader de voksne mårhunde søger de hver især ud efter deres eget territorium. Mårhunden bliver kønsmoden i 8-10 månedernes alderen og derfor kan et kuld mårhunde formere sig til mange på relativ kort tid samt sprede sig over et meget stort område.

Der er uddannet 14 mårhundejægere i hele landet og de overvejer nu at søge om dispensation til at skyde mårhunden om natten, skriver P4 Østjylland.

Se filmen: Sådan ser en mårhund ud

Hvis du har set, hørt om nogen der har skudt eller selv skudt mårhund, så skriv gerne en kommentar herunder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj