Register
A password will be e-mailed to you.

Mårhunden spreder sig hurtigt i Jylland og alene det seneste halve år er der fanget mellem 20-25 mårhunde, hvoraf 10 er blevet genudsat som judas-mårhund skriver P4 Østjylland.

En judas-mårhund er en steriliseret mårhund, som får monteret en GPS omkring halsen og genudsættes i naturen for at finde en partner. Mårhunden er monogam, hvilket vil sige, at den har sin partner for livet. Ved hjælp af GPS’en kan jægeren finde frem til judas-mårhunden og aflive eller indfange parteren og lade judas-mårhunden blive i naturen og finde en ny mage. Metoden er effektiv i kampen om at nå et mårhunde frit Danmark i 2015.

Se filmen: Judas-mårhund udsættes

Mårhunden får 6-10 hvalpe per kuld og når ungerne forlader de voksne mårhunde søger de hver især ud efter deres eget territorium. Mårhunden bliver kønsmoden i 8-10 månedernes alderen og derfor kan et kuld mårhunde formere sig til mange på relativ kort tid samt sprede sig over et meget stort område.

Der er uddannet 14 mårhundejægere i hele landet og de overvejer nu at søge om dispensation til at skyde mårhunden om natten, skriver P4 Østjylland.

Se filmen: Sådan ser en mårhund ud

Hvis du har set, hørt om nogen der har skudt eller selv skudt mårhund, så skriv gerne en kommentar herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.