Register
A password will be e-mailed to you.
Jagtforbundet af 2014

Jagtforbundet af 2014 logo. Foto fra Facebook.

I weekenden var der stiftende generalforsamling af Danmarks nye jagtforbund ”Jagtforbundet af 2014”. Sidste gang et jagtforbund blev stiftet i Danmark var i 1991, hvor Dansk Land- og Strandjagt blev stiftet som reaktion på planerne om at sammenlægge de – den gang – tre eksisterende jagtforeninger, Dansk Jagtforening, Landsjagtforeningen af 1923 og Dansk Strandjagtforening til Danmarks Jægerforbund.

Der findes ca. 175.000 jægere i Danmark, hvoraf ca. 97.000 er medlemmer af Danmarks Jægerforbund. Christian Christensen som er stifter af det nye forbund, synes afstanden mellem topledelsen i Danmarks Jægerforbund og medlemmerne er blevet for stor.

Jeg elskede jagten og det fællesskab, den bød på, men så kom skandalerne, de mange millioner, magtmisbruget, topstyringen, og Danmarks Jægerforbund fik vokseværk. I den proces blev medlemmerne glemt. De leverede pengene, og hvis de var utilfredse, så kunne de bare forsvinde, og det var der så 25.000, der gjorde, uden at det blev bemærket”, skriver Christian Christensen på Jagtforbundet af 2014’s Facebook-side.

Det var beslutningen om at samle alle Danmarks Jægerforbunds aktiviteter i Jagtens Hus på Kalø, der var årsagen til at projektet med oprettelse af Jagtforbundet af 2014 blev sat i gang.

Jagtforbundet af 2014 har som sit formål at arbejde for naturens, jagtens og jægernes bedste. Vi ønsker at modernisere jagtkulturen i Danmark. Det har i mange år været almindeligt kendt i jagtmiljøet, at det har været svært for enkeltpersoner at blive hørt, selv om de ofte har haft endog rigtigt god grund til at gøre opmærksom på deres sag. Det vil vi gerne hjælpe dem med.” Siger Christian Christensen i en pressemeddelelse.

Hovedkontor i indre København
Jagtforbundet af 2014 vil få hovedkontor i indre København, for at være tæt på forbundets kommende samarbejdspartnere som bl.a. vil være politikerne på Christiansborg

Målsætning
Jagtforbundet af 2014 regner med at blive et godt alternativ til andre jagtorganisationer, da jagtforbundet med sin flade organisation og fokus på naturen, jagten og jægeren kan tiltrække mange af de i dag uorganiserede jægere.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

6 Responses

 1. Michael Bech Nielsen

  Kære med jægere. Lad os nu tage godt imod endnu et godt initiativ som vil gøre noget godt for jagten i DK. Der er masser af plads til flere. Jo flere udbud der er, des flere jægere finder den plads eller flere pladser hvor de syntes de passer ind. personligt syntes jeg det er smalsporet at snakkede dårligt om andres interesser . Jeg ser frem til der kommer flere butikker og dermed mere konkurrence på jagtartikler. Jeg ser frem til at der kommer flere organisationer som har hver deres mærkesager .

  Svar
 2. RB

  Tja, at der bliver startet noget nyt er fint.

  Jeg synes bare at det er en skam at det bliver noget noget vi har i forvejen. Uanset hvad de siger er det noget der er opstået ud af en slags vrede, som jeg sagtens kan forstå.
  Men når man nu starter noget helt nyt, hvorfor ikke se lidt længere frem end ens næse er lang?
  Jeg synes en slags organisation som de har i UK, Countryside Allience, kunne vare bedre, man kan bygge en organisation der omfatter flere interessenter end kun jægerne, og hvor mange af os dyrker også lystfiskeri?

  Svar
 3. Madsen

  bare fint at der bliver startet noget nyt op. første sætter jægerforbundet prisen op for at være medlem. som vi ikke får noget for. det andet alt jagt er næsten ingen jagttider på mere. frednings styrelsen skal nok bestemmer , så alt i alt hvad skal man med jægerforbundet efter hånden som ikke kæmper for os jæger,, nu må vi jo så se når vi skifter om vi ikke kan komme på markprøve det kræver jo medlemskab. det svære også en måde for at holde på medlemmer på.

  Svar
 4. Allan Louring

  Jeg syntes at det er godt at de starter noget op så slipper vi for de gammel sure jæger som altid skal være Rasmusmodsat. Få jer en anden hobby

  Svar
  • lund

   Hvis de er “gamle sure jægere”, må du vel være en “møgunge” der ikke får sin vilje,
   hvilket din infantile bemærkning om at ” få en anden hobby” jo også godt kunne tyde på.
   Håber da ikke at din jagtegnslæring påstår, at man ikke kan have jagt som hobby, med mindre man er medlem af Danmarks Jægerforbund.

   Svar
 5. Kenneth Thomsen

  Jeg synes det er synd og ærgeligt at der oprettes et nyt forbund. Jeg signalere intern splittelse jægerne imellem. Vi står stærkere med et forbund.

  Men lad os nu se om de også kan få medlemmer. Jeg satser fortsat på Jægerforbundet.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj