Register
A password will be e-mailed to you.

sikkerhedsbriller skydebriller jagtEn 36-årig jæger fra Haderslev blev ramt i det ene øje med hagl på en råvildtjagt på Christiansfeld.
Jægerne var sat af på post og stod på linje, da et stykke råvildt kommer ud mellem den 36-årig jæger og en anden. Den anden jæger afgiver skud til råvildtet og i denne forbindelse rammes den 36-årige jæger tilsyneladende af et rikcochettende hagl i det ene øje.

Den tilskadekommende jæger blev straks overført til Odense Universitets Hospital med en alvorlig øjenskade.

Sydøstjyllands Politi i Kolding undersøger nu sagen samt om jagten er foregået forsvarligt.

Kilde: Martin Wilde fra dinby

Jagtulykker som denne kan undgås ved at anvende sikkerhedsbriller på efterårets haglbøssejagter. Sikkerhedsbrillerne fås i dag i så mange forskellige varianter at alle selv den mest kræsne haglbøssejæger kan finde et par der opfylder ens kosmestike og tidsaktuelle design.

Husk at sikkerhedsbrillerne er primært til for at beskytte øjene og at skader på øjene i mange tilfælde er uoprettelige.

I dag er meget synlige farver, som fx. orange, næsten noget alle bærer på fællesjagterne. Lad nu sikkerhedsbriller og høreværn blive lige så normalt og almindeligt.

One Response

 1. Nikolaj Brandt

  Rigtig ærgeligt og hvor er det sund for jægeren.

  Jeg anvender altid sikkerhedsbriller og de er ikke "fede" overhovedet, men de beskytter mine øjne mod lignende episoder som beskrevet i artiklen.

  Sikkerhedsbrillerne anvender jeg ligeledes på skydebanen og de kostede ikke mere end ca. 100 kr. Billigt for  at passe på ens syn.

  Derudover bruger jeg også høreværn på jagterne, idet jeg så resultatet hos min morfar, efter hans mange års jagt og skydning, nemlig meget nedsat hørelse.

   

   

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj