Register
A password will be e-mailed to you.

Årsagen til de mange døde sæler i begyndelsen af juli i år, som blev fundet på Anholt, er nu afklaret. Der var frygt for et tredje udbrud af sælpest i Danmark. For at finde ud af dødsårsagen blev fire sæler sendt til DTU Veterinærinstituttet.

Som det tidligere er blevet meldt ud døde sælerne af akut lungebetændelse forårsaget af almindeligt forekommende bakterier, som angriber svækkede dyr. Vi har fortsat undersøgelserne for at finde årsagen til svækkelsen af sælerne, og har nu fundet den almindeligt forekommende fugleinfluenza H10N7 i to af sælerne. Influenzaen kan have været det, der svækkede sælerne, så de var modtagelige for bakterierne, der forårsagede den dødelige lungebetændelse.” siger specialkonsulent og dyrlæge Mariann Chriél.

Der er ikke fundet sælpest i sælerne.

Dødeligheden blandt sælerne er tilbage på normalen på Anholt.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj