Register
A password will be e-mailed to you.

I august måned sidste år, blev en mandlig ansat i bagagehåndtering i Kastrup Lufthavn, såret af skud i armen, lænden og baglåret mens en anden fik kraftig ringen for ørene. Heldigvis var der kun tale om overfladiske skrammer, men det kunne være gået gruelig galt.

Årsagen til ulykken skyldes at en 76-årig norsk statsborger, som er bosiddende i USA men var på vej til Norge på familiebesøg og jagt, ikke havde afladt hans haglgevær inden han pakkede og tjekkede våbenet ind i lufthavnen i USA. Geværet havde været på en lang rejse, nemlig fra Florida via Chicago og Frankfurt til København.

Skuddet gik af idet en af de ansatte lagde våbenkufferten på bagagevognen. Kufferten gik i stykker og haglene ramte først en plade på bagage bilen inden de rikochetterede den ene vinge og dernæst den ansatte.

Læs også: Ramt af hagl i øjet

Hurtig dom

Allerede samme dag blev nordmanden kendt skyldig i at forvolde fare for andre og dømt 4 måneders betinget fængsel.

Han forklarede bl.a. at han ikke havde anvendt haglgeværet i 15 år og derfor ikke forventede at det var ladt. Haglgeværet var pakket ned sammen med en riffel.

Haglgevær konfiskeret

Haglgeværet blev konfiskeret, hvilket nordmanden ikke ville acceptere. Han ankede derfor konfiskeringen til landsretten, som efter kort procedure i tirsdag fastslog, at han ikke får sit haglgevær tilbage.

Hvad er din holdning til denne hændelse? Deltag i debatten herunder.

One Response

  1. Pallem

    Selv om mit halggevær har stået i skabet hele sommeren (og at det aldrig står ladt i skabet), knækker jeg det da lige inden jeg smider det i bilen på vej til den første efterårs jagt. Det er "common sence" at man tjekker om et våben er ladt inden man transportere det uanset hvor lang tid det har stået i skabet.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj