Register
A password will be e-mailed to you.

Stigende vildtudbytte

I jagtsæsonen 2012/13 blev der nedlagt i alt 2.368 millioner stykker vildt, hvilket var en stigning på 9% i forhold til sidste år, svarende til 189.906 stykker vildt.

Nye vildtarter på vildtudbytteskemaet

I takt med at indberetningsmulighederne er blevet mere detaljeret, ser vi også et mere detaljeret vildtudbytteskema, og denne gang er muflon, bisamrotte, sumpbæver, vaskebjørn, nilgås, amerikansk skarveand og sort svane kommet med.

Mårhund og vildsvin kom med på skemaet sidste år, og der ses en stigning i udbyttet på hhv. 156% og 32%. Men inden danske jægere gælder sig for tidligt over en stigning i udbyttet af vildsvin, så ser det ud til at tallene er behæftet med betydelig fejl viser supplerende tilbagemeldinger på spørgeskemaer udsendt til udvalgte jægere, skriver DCE.

80 jægere havde indberettet i alt 431 vildsvin i jagtsæsonen 2011/12, men én enkelt fejlregistrering betød, at udbyttet blev reduceret til 198 dyr. Efterfølgende blev udbyttet reduceret til 155 dyr på grund af andre fejlregistreringer, blandt andet var vildsvin nedlagt i udlandet blevet indberettet.” siger Tommy Asferg.

Beregnet på grundlag af de udfyldte spørgeskemaer fordelte det bekræftede udbytte sig på ca. 90 vildsvin fra hegninger (betragtes derfor som husdyr), 45 fra dyrehaver og 20 fra den frie vildtbane. Samlet må det derfor konkluderes, at
Vildtudbyttestatistikken for vildsvin er behæftet med så stor usikkerhed, at den har meget begrænset udsagnskraft med hensyn til mængden og den geografiske fordeling af nedlagte vildsvin i Danmark“, skriver DCE.

Vildtudbyttestatistik 2012/2013

Vildtudbytte 2012-2013

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj