Register
A password will be e-mailed to you.

Danmarks Jægerforbund og Danmarks Våbenhandlerforening har været til møde med Justitsministeriet og Rigspolitiet omkring uhensigtmæssigheden i våbenloven vedrørende knive efter en nylig afsagt dom.

I henhold til våbenloven er alle enhåndsbetjente foldeknive, der er konstrueret således, at de i normal stand kan foldes ud ved brug af én hånd ulovlige. Det er underordnet om kniven er fremstillet til at være tohåndsbetjent, sålænge du kan åbne den med en hånd.

Hverken Justitsministeriet eller Rigspolitiet kunne på mødet afvise at samtlige seks knive i videoen er ulovlige. Justitsministeriet vil fremlægge sagen for Justitsminister Mette Frederiksen (S). Hvornår det bliver er dog uklart, skriver Jægerforbundet på deres hjemneside.

Knive i våbenloven

Det kræver som udgangspunkt tilladelse fra politiet jf. §4, hvis en kniv har en klinge på over 12 cm. Dolke og knive med en klinge på over 12 cm er dog undtaget fra forbuddet og fra kravet om en tilladelse fra politiet, hvis de anvendes i erhverv, til husholdningsbrug eller ved jagt, lystfiskeri eller sportsdykning. Det er dog en betingelse, at de nævnte knive er udformet til den nævnte brug, og knivene må kun erhverves, besiddes og bæres til den nævnte brug.

Forbuddet omfatter dog ikke foldeknive med en klinge på højst 7 cm, der ikke kan fastlåses i udfoldet position. Og hvem ønsker at anvende en sådan kniv til jagt med risiko for at klingen folder sig sammen om ens fingre når fx bukken brækkes.

Såfremt man ønsker at købe og anvende en jagtkniv med en klinge på mere end 12 cm til andet end jagt, vil det således kræve en tilladelse.

Skal en kniv anvendes i forbindelse med jagt, er det tilladt at bære og besidde kniven på vej direkte til eller fra stedet, hvor jagten foregår.

Er loven gak gak?

Hvis du også synes dette er fuldstændig gak gak og knivloven bør ændres, så kan du bakke op med din underskrift her:

Læs mere på politiets hjemmeside

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.