Register
A password will be e-mailed to you.

Danmarks Jægerforbund og Danmarks Våbenhandlerforening har været til møde med Justitsministeriet og Rigspolitiet omkring uhensigtmæssigheden i våbenloven vedrørende knive efter en nylig afsagt dom.

I henhold til våbenloven er alle enhåndsbetjente foldeknive, der er konstrueret således, at de i normal stand kan foldes ud ved brug af én hånd ulovlige. Det er underordnet om kniven er fremstillet til at være tohåndsbetjent, sålænge du kan åbne den med en hånd.

Hverken Justitsministeriet eller Rigspolitiet kunne på mødet afvise at samtlige seks knive i videoen er ulovlige. Justitsministeriet vil fremlægge sagen for Justitsminister Mette Frederiksen (S). Hvornår det bliver er dog uklart, skriver Jægerforbundet på deres hjemneside.

Knive i våbenloven

Det kræver som udgangspunkt tilladelse fra politiet jf. §4, hvis en kniv har en klinge på over 12 cm. Dolke og knive med en klinge på over 12 cm er dog undtaget fra forbuddet og fra kravet om en tilladelse fra politiet, hvis de anvendes i erhverv, til husholdningsbrug eller ved jagt, lystfiskeri eller sportsdykning. Det er dog en betingelse, at de nævnte knive er udformet til den nævnte brug, og knivene må kun erhverves, besiddes og bæres til den nævnte brug.

Forbuddet omfatter dog ikke foldeknive med en klinge på højst 7 cm, der ikke kan fastlåses i udfoldet position. Og hvem ønsker at anvende en sådan kniv til jagt med risiko for at klingen folder sig sammen om ens fingre når fx bukken brækkes.

Såfremt man ønsker at købe og anvende en jagtkniv med en klinge på mere end 12 cm til andet end jagt, vil det således kræve en tilladelse.

Skal en kniv anvendes i forbindelse med jagt, er det tilladt at bære og besidde kniven på vej direkte til eller fra stedet, hvor jagten foregår.

Er loven gak gak?

Hvis du også synes dette er fuldstændig gak gak og knivloven bør ændres, så kan du bakke op med din underskrift her:

Læs mere på politiets hjemmeside

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj