Register
A password will be e-mailed to you.

En jæger som var på jagt med haglgeværet i weekenden i Skovby området ved Haderslev, skød et stykke klovbærende vildt da dette kom for. Det vidste sig efterfølgende at jægeren havde skudt et dådyr, som er lokalfredet i Sønderborg Kommune, Tønder Kommune og Haderslev Kommune jf. de lokale jagttider.
Jægeren tog selv til politiet i Haderslev for at melde episoden medbringende det skudte dådyr. Jægeren kan nu forvente en bøde oplyser det af vicepolitiinspektøreb fra Syd- og Sønderjyllands politi.

Kilde: Peter Rasmussen fra Lokalavisen

Husk at der aldrig må afgives skud, uden at være sikker på, hvilket vildt der skydes til. Det kan gå rigtig hurtigt når et stykke hjortevildt kommer løbende, men er du tvivl, så lad tvivlen komme til gode og undgå at skyde.

Jagt på dåvildt må jf. jagtlovens §3 kun jages og skydes med riffel og ikke med hagl. Kravene til kuglevægt og anslagsenergi fremgår af nedenstående tabel.

Vildt Kuglevægt Anslagsenergi E100
kronvildt, dåvildt, sikavildt, muflon, vildsvin, spættet sæl mindst 9 g (139 gr)
mindst 10 g (154 gr)
mindst 2700 J
mindst 2000 J
Råvildt mindst 3,2 g (50 gr) mindst 800 J

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. jensolen

  Når man ikke er sikker, så undlad skudet ! ..Men er fejlen sket, så er der dyb respekt til den jæger som tager ansvar for sin fejl.

  Svar
 2. Morten Nielsen

   

  Det er rigtig godt gået og et godt signal at sende til ikke-jægere, såvel som til andre jægere, at den omtalte jæger tager ansvar for sin handling og melder sig selv til politiet. 
   
  Godt gået!
  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj