Register
A password will be e-mailed to you.

Vækkeuret ringede kl 04.10, det havde så ikke været nødvendigt da jeg havde ligget vøgn det meste af natten af bar glæde til at skulle på min første bukkejagt, men vækkeuret ringede og jeg stod ud af min seng, og gik hen og tog tøjet på, og riflen blev låst ud af skabet, og i kufferten og så var det ellers afsted på min først bukkejagt.

I bilen sad jeg og tænkte og om der nu kom en buk, kunne jeg styre feberen? men vi kommer der ud og jeg lister af sted mod den hochzits jeg skulle sidde i, jeg kommer op og får mig sat til rette og sidder og afsøger området med kikkerten, der er ingen ting at se, så jeg læner mig tilbage og sidder og nyder naturen stå op, der letter et par gravænder fra vores sø som jeg sidder og følger lidt, da de så er fløjet over hovedet på mig, kigger jeg igen ned på jorden, og der var så kommet et dyr frem på marken foran mig, jeg tager min kikkert og ser hurtigt at der er en gaffelbuk i ørerhøjde, men kan kun se en stang da jeg kigger og sidder og kigger på ham lidt, da han så drejer hovedet om mod mig kan jeg så at der kun er den ene stang. så jeg tager riflen op og får hold på ham men han står desværre lidt for spidst på mig, så jeg bliver ved med at holde på ham. da jeg har siddet og holdt på ham i et stykke tid, begynder han at små løbe på tværs af marken, tættere på hvor jeg sidder, da han er lige ud for mig stopper han med siden til, og jeg begynder at krumme fingeren ned på aftrækkeren, men i det fingeren rammer aftrækkeren, drejer han om og står spidst på mig igen. efter han så har stået der lidt, går han lige under en hegnstråd med siden til og jeg tænker så skal det være nu, jeg slipper kuglen til ham, og han trækker så begge forben op under sig og løber 10-15 meter og kan så se han ligger sig.

Efter han har lagt der i ca 1 min så rejser han hovedet op og ligger og kigger rundt, der begyndte bukkefeberen for alvor at tage fat, det kører virkelig mange tanker igennem ens hovede imens man sidder der og ser på det dyr, et halvt minut efter er min far henne ved hochzitsen og jeg kravler ned og jeg giver ham rilfen og vi kan så se at dyret prøver at komme på benene, da tager min far en hurtig beslutning, han vælger at gå der ud da der ca. er 100 meter der ud og det ville bliver for langt til vis han skulle komme på benene og begynde at løbe.

Da han er 30-40 meter fra ham springer han op i 1 meters højde og lige ned på siden sten død.

Der er en af de fedeste oplevelser jeg længe har haft, der er ingen ting der kan måle sig med den følelse af at kommer ud og se sin første buk helt tæt på, jeg takker min far mange gange for at han ville give mig denne oplevelse, det er en oplevelse jeg vil huske resten af mit liv! 🙂

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj