Register
A password will be e-mailed to you.

Danmarks største skovkompleks, Rold Skov, på ca. 8.600 ha, er ikke kun rig på seværdigheder som fx Rebild Bakker, også kronvildtet trives og bestanden er i fortsat vækst.

Hvis ikke vi bringer antallet af krondyr ned med en øget jagt, så vil bestanden af krondyr fortsætte med at vokse. Det kan gå hårdt ud over landbruget, hvor man i nogle områder får raseret majs- ærte- og kløvermarker af de mange krondyr”, fortæller vildtkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen i Himmerland.

Sidste år blev der nedlagt ca. 200 krondyr, og det antal skal øges til ca. 300 krondyr for at undgå en del af de markskader som kronvildtet kan forårsage.

Se også: Kronvildt i fremgang

Det er primært hinder og kalve, der vil blive nedlagt, mens ældre hanner med gevirer skal gå fri, så de kan sikre sunde kalve de kommende år. Langt de fleste dyr forventes nedlagt i de private dele af Rold Skov.

Der lever i dag ca. 950 stykker kronvildt i Rold Skov, og bestanden vokser årligt med ca. 250 kalve. Nedlægges der 300 krondyr vil bestanden være ca. 900 krondyr til næste januar, når årets forventede tilgang af nyfødte kalve tælles med.

 Film: En fortælling om kronvildtet i de vestjyske plantager

Kilde: Naturstyrelsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj