Register
A password will be e-mailed to you.

Danmarks største skovkompleks, Rold Skov, på ca. 8.600 ha, er ikke kun rig på seværdigheder som fx Rebild Bakker, også kronvildtet trives og bestanden er i fortsat vækst.

Hvis ikke vi bringer antallet af krondyr ned med en øget jagt, så vil bestanden af krondyr fortsætte med at vokse. Det kan gå hårdt ud over landbruget, hvor man i nogle områder får raseret majs- ærte- og kløvermarker af de mange krondyr”, fortæller vildtkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen i Himmerland.

Sidste år blev der nedlagt ca. 200 krondyr, og det antal skal øges til ca. 300 krondyr for at undgå en del af de markskader som kronvildtet kan forårsage.

Se også: Kronvildt i fremgang

Det er primært hinder og kalve, der vil blive nedlagt, mens ældre hanner med gevirer skal gå fri, så de kan sikre sunde kalve de kommende år. Langt de fleste dyr forventes nedlagt i de private dele af Rold Skov.

Der lever i dag ca. 950 stykker kronvildt i Rold Skov, og bestanden vokser årligt med ca. 250 kalve. Nedlægges der 300 krondyr vil bestanden være ca. 900 krondyr til næste januar, når årets forventede tilgang af nyfødte kalve tælles med.

 Film: En fortælling om kronvildtet i de vestjyske plantager

Kilde: Naturstyrelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.